В тази връзка от Регионалният инспекторат по образованието във Варна

...
В тази връзка от Регионалният инспекторат по образованието във Варна
Коментари Харесай

Стартира дистанционното обучение на учениците от Варна, РУО с препоръки!!


В тази връзка от Регионалният инспекторат по образованието във Варна дадоха следните указания:

Във връзка с оповестеното от Народното събрание изключително състояние в страната, всеки от нас е задължен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото.

Нека запазим успокоение и да предприемем всички нужни ограничения, които се оферират от Националния действен щаб и се ползват от държавното управление на Република България.

Най-важната ни задача през днешния ден е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек. Това, което ни се случва, води до промени във всички действия на обществото, в това число и в просветителния развой.

Живеем в софтуерен свят, който ни дава решения за бърза и надежна връзка. Сега тези благоприятни условия може да подкрепят образователния развой и да допринесат за пълноценното използване на един по нов метод към образованието.

Дигитализацията е методът учебно-възпитателната работа да не прекъсва. Образованието в цифрова среда може да бъде приложено сполучливо единствено с Вашата поддръжка и в непрестанно партньорство с педагогическите експерти и управлението на Вашето учебно заведение. Всички различни разновидности за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат употребявани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно образование, онлайн образование в действително време и електронна връзка. Подходящи са електронни разновидности на учебници, електронно четими учебници, както и електронни запаси на редица снабдители. 

Комуникацията е допустима и посредством електронните дневници, е-поща, обществени мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва отдалечена поддръжка за самоподготовка и извършения. Един от позитивните резултати на дигитализацията е усъвършенствания продан на информация сред учители и родители. Тя разрешава да се засилят процесите на двупосочна връзка, което ще усъвършенства взаимоотношенията сред фамилиите и учебното заведение, ще внесе повече схващане и приемливост.

За пълноценно използване на образованието от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните рекомендации:

Следете непрекъснато информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;

Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани комфортно и да може да се концентрира върху връзката с учителя и усвояването на образователния материал;

Подгответе налично електронно устройство и при опция - свързване с интернет;

Съдействайте на педагогическите експерти за осъществяване на инструкциите и дилемите, които слагат.

Ето и някои на практика препоръки, с осъществяването на които ще допринесете в забележителна степен за реализиране на общите цели:

Обсъждайте с детето си какви са неговите задания за деня и следете за осъществяването им;

Насърчавайте детето да бъде активно;

Препоръчително е да осигурите наличието на възрастен по време на образователния развой от разстояние;

Съдействахте на по-малките деца с нличната техника, осигурете им опция да гледат уроците по БНТ;

Споделяйте информация за казуса и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат виновни решения и да ги ползват по повод ограничение на физическите контакти с другари и връстници;

Поддържайте интензивна връзка с учителите. Споделяйте усложненията, които срещате, с цел да намерите дружно най-хубавото решение.

Нека бъдем доброжелателни, сплотени и да си сътрудничим в името на най-хубавия интерес на детето.

 

Началник на РУО - Варна "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР