В тази статия ще разберете какви са ползите от негативното

...
В тази статия ще разберете какви са ползите от негативното
Коментари Харесай

Ползите от това да бъдеш отрицателен човек

В тази публикация ще разберете какви са изгодите от отрицателното поведение.

Какво е отбранителен скептицизъм

Защитният скептицизъм се преглежда като метод да се предпазите от сюжети, които биха могли да бъдат неподходящи, което може има своите изгоди.

Отбранителният скептицизъм, както подсказва името му, се състои от отбранителна тактика, посредством която се стремим да се предпазим от евентуален негативен резултат, като предвиждаме тази обстановка и се фокусираме върху нейните отрицателни аспекти.

От това определение можем да стартираме да приказваме за очакване. Очакването е позитивно, стига да ни оказва помощ да се подготвим и няма нищо общо с отрицателния мироглед за живота.

Много хора са склонни да акцентират изгодите от това да бъдеш отрицателен човек: отрицателното мислене ни разрешава по елементарно да се оправим с разочорованията и неуспехите си.

Недостатъкът на тази концепция е, че с течение на времето човек постоянно може да се вижда  като в неравностойно състояние. Това обезценява техните позитивни аспекти и ресурсите или защитните фактори, с които разполагат.

Може ли да бъде отрицателен човек потребен?

Понякога негативността може да бъде преимущество, тъй като може да ни помогне да бъдем по- добре готови за несполуките си.

Има изследвания, които демонстрират, че хората, които мислят по- песимистично са по- самодейни и подхващат превантивни ограничения във връзка с обстановки. Тъй като те са по- малко доверчиви, това им осигурава преимущество.

По- резистентен метод на мислене в дълготраен проект е най- положителният метод на мислене. Обаче негативизма може да докара до отчаяние, липса на мотивация за предприемане на планове, кара ни да се придържаме към проблемите си и да не търсим решението им, наред с други неща.

Когато мислим с негативизъм до момента в който се храним, мозъкът ни отделя хормони като кортизол, гултамат в надбъбречните жлези, които, когато са непрекъснати могат да имат негативни странични резултати върху нашето здраве.

Нека разгледаме някой от причините, по отношение на изгодите на това да бъдеш отрицателен човек.

  Дали защитният скептицизъм предотвратява страданието?

Това е добър върпрос, когато приравняваме негативмността с избягването на болежка и страдалчество.

Идиеята изисква колорит: заобикаляме шока и изненадата от основаната обстановка, само че дискомфортът остава. Това е по този начин, тъй като неспособността да мислим за себе си като триумфиращ е толкоз мъчителна, колкото и разочароваща. Предвиждането на тъгите не го заобикаля, защото го претърпяваме по същия метод.

От друга страна въпреки, че скептицизмът има неприятна страна, най- подобаващото решение или предложение не подхожда на несъразмерен оптимизъм.

Инфо: steptohealth.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР