В тази ситуация шансовете да се формира правителство са нищожни.

...
В тази ситуация шансовете да се формира правителство са нищожни.
Коментари Харесай

Тома Биков: Доскоро говорихме за обръчи от фирми, вече може да говорим за обръчи от партии

В тази обстановка възможностите да се образува държавно управление са оскъдни. Защото нашите цели не влизат в програмата на Българска социалистическа партия. В този парламент, изключително със абсурда към „ Нексо “, ние ще преминем в различен режим на структуриране на партийната система. Тези, които държаха парламентарната легитимност, би трябвало да се извърнат към себе си и видят гредата в личното си око.

Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той посочи, че ГЕРБ в никакъв случай не са отказвали срещи, даже са желали срещи с обединения, с които са политически съперници. По-важно е какво ще се случва на тази среща, която ще инициира Корнелия Нинова.

Според него има едно естествено болшинство в Народното събрание – по бюджет, рационализация, войната в Украйна – ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и БВ. Българска социалистическа партия, до момента в който Политическа партия и „ Възраждане “ са останали в другата част на позициите. Затова присъединяване в държавно управление на Българска социалистическа партия им се коства много жестоко. Още повече, че по главните тематики на геополитиката, освен на България, ГЕРБ с Българска социалистическа партия са на разнообразни позиции.

Тома Биков коментира  абсурда към криптобанката „ Нексо “, която се оказа, че е финансирала изборната акция на „ Да, България “.

Аферата „ Нексо “ има по-мащабни измерения. Там има големи подозрения за взаимоотношения на тази корпорация с българската политика, които може би са законни (предвид даренията към „ Да, България “), само че има съмнителни обстоятелства към тези дарения от 20 000 лв.. За мен това е корпоративна поддръжка за Демократична България. Проблем е финансирането на партии по порочни схеми. Това е огромният въпрос - методът, по който се финансират партийните акции. Досега говорихме за обръчи от компании, а скоро може да стартираме да приказваме за обръчи от партии, уточни Тома Биков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР