В тази ситуация, с това съотношение на парламентарните мандати няма

...
В тази ситуация, с това съотношение на парламентарните мандати няма
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Няма нищо договорено. ИТН не искат да са златен пръст

В тази обстановка, с това съответствие на парламентарните мандати няма нищо контрактувано.

Това мнение изрази пред БНР политологът проф. Румяна Коларова, учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Тя е безапелационна, че към момента няма сделка и всички партии работят по инерция от изборите.

" Борисов прекалено много се опасяваше от митинги и прекалено много се влияеше от корпоративни ползи. Новите партии след 2020 година прекалено много смятат, че митингът е зад тях и прекалено много се преценяват с техни симпатизанти, които имат по-видимо наличие в обществените медии. Това са две патологии в българската политика ", регистрира политологът.

В продължение на месеци, даже години по несъответстващ метод се интерпретират настройките, желанията и упованията на гласоподавателите. Политиците прекалено много се преценяват с желанията на една дребна, лимитирана група от хора, която обаче има доста мощно въздействие. Дали то се показва посредством мрежи за корупционно въздействие или посредством обществено наличие, няма значение, счита Коларова.

" Не мога да си обясня това държание на българските политици, 6 следващи избора ", акцентира проф. Коларова. По думите ѝ, последните 4 избора са " безусловно ирационални ".

В момента времето работи за ГЕРБ, акцентира тя.

" Служебното държавно управление, каквото е, не работи за президента, не работи и за някакъв тип съпротива на ГЕРБ. Ако не може да се реализира работеща формула, колкото по-бързи са идващите избори, толкоз по-добре за ГЕРБ. "

Движение за права и свободи и Има Такъв Народ няма да се наемат да образуват болшинство при тази тактика на останалите партии, уточни проф. Коларова.

" Има Такъв Народ изобщо не желаят да бъдат наричани " златен пръст ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР