В тази ситуация не бихме се противопоставяли срещу увеличението на

...
В тази ситуация не бихме се противопоставяли срещу увеличението на
Коментари Харесай

КТ “Подкрепа“: Това не е реформаторски бюджет, а антикризисен

" В тази обстановка не бихме се противопоставяли против нарастването на дълга, въпреки че все още той е доста под междинното ниво за Европейски Съюз. Тоест не дългът е проблем сега. Това сподели в ефира на БТВ икономическият консултант в КТ " Подкрепа " във връзка желанието на държавното управление да изтегли нов заем от 3 милиарда лв..

Григорова назова " по-мързеливия метод " практиката да се взема непрестанно нов дълг, с цел да се покрива остарял.

" За да не се случи това, първо, би трябвало да имаме важен стопански растеж и, второ, страната би трябвало да взима задоволително от бизнеса и по-заможните български жители, тъй че да може да го покрие и да не се постанова да взима нов. Но тук приказваме към този момент за генерална смяна на данъчната система, за каквато явно и актуалното държавно управление не е готово ", сподели Ваня Григорова.

Според нея към този момент са чути самопризнания, че това не е новаторски бюджет, а по-скоро антикризисен. А когато държавното управление единствено си го споделя, няма за какво да се спори с него.

" Единствената по-значима смяна, която се вижда в този законопроект за държавния бюджет е в действителност смяната в изчисляването на пенсиите, което ще се случи от 1 октомври. Трябва да кажем, че тази смяна не е съгласувана и по никакъв метод не е договаряна със синдикатите, което намирам за огромен проблем ", сподели още Ваня Григорова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР