В тази поредица ще се разходим из парковете на Пловдив

...
В тази поредица ще се разходим из парковете на Пловдив
Коментари Харесай

Парковете на Пловдив: Парк „Кронщад“ – любимото място на децата в „Южен“

В тази поредност ще се разходим из парковете на Пловдив и ще проследим в какво положение са те. Тази седмица ще посетим парк „ Кронщад “. Той се намира на ул. „ Славееви гори “, 4004 ж.к. Христо Ботев – Юг.
Прочетете още
Тъй като паркът е желана локация за хората с дребни деца, през 2014 година там се построява детска площадка, както и фитнес навън. Там има и особено отделена зона за домашни любимци, където стопаните  могат да ги пуснат да потичат на воля. Това е едно от четирите места в „ Южен “, което дава опция за свободно разхождане на питомците.

С това обаче се изчерпва всичко хубаво. Към днешна дата паркът е заринат с отпадъци. Пейките са излющени, беседката е надраскана и цялостна с фасове и семки. Кошчетата за боклуци са претъпкани, към пейките също е цялостно с угарки, хартии, пликчета, обелки от храна, даже кашони. Чешмичката е счупена. Дори детските уреди не са пожалени от вандалите и са издраскани с графити.

Това, обаче явно се смущава посетителите. Или те просто нямат различен избор. Паркът е цялостен с хора, децата си играят на атракционите, а родителите им си почиват на пейките. Локацията е желано място за отдих и за по-възрастните поданици на региона.

TrafficNews  приканва жителите на Пловдив да пазят чистотата на красивия ни град, да изхвърлят отпадъците си единствено на обозначените за тази цел места и да не драскат със спрейове по пейки, здания, улични лампи и така нататък

ГАЛЕРИЯ:























 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР