В тази политическа обстановка България се нуждае неистово от работещ

...
В тази политическа обстановка България се нуждае неистово от работещ
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Предлагаме лекарствата за деца до 14 години да са безплатни

„ В тази политическа конюнктура България се нуждае неистово от работещ парламент, от постоянно държавно управление и от доверие сред политическите сили. ” Това съобщи лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Смолян проф. Георги Михайлов по време на спор в ефира на БТВ.
Като доктор той уточни, че Българска социалистическа партия предлага фундаментални промени в лекарствената политика. „ Огромната част от средствата се доплащат от българските жители. Затова предлагаме безвъзмездни медикаменти за децата до 14 години. Като педиатър, аз изпитвам горест, че от времето, когато бях млад експерт, детският контингент у нас беше над 2 млн., а в този момент е от 1 млн. ”, сподели проф. Михайлов.
Той обърна внимание и на това, че е нужно налично опазване на здравето за българските жители. „ Почти 50% от жителите считат, че не получават качествена здравна помощ в болничните заведения. Трябва смяна на болничния запас ”, сподели социалистът.
И добави, че още в първия ден на новото Народно заседание би трябвало да се сложи въпроса за градежа на детската болница. ”Нужна е  промяна на отношението към детско и майчино опазване на здравето, а с изключение на да си приказваме за бъдеща детска болница, би трябвало най-сетне да стартираме да я строим ” безапелационен беше проф. Михайлов.
По думите му концепцията с мобилни коли за спешна помощ в областите не би могла да сработи поради липса на фрагменти. „ Нужна е национална система, която да регламентира заплащането на медицинските фрагменти. Докато няма отношение на общините, ние можем да гласуваме с консенсус в Народното събрание субсидии за лечебните заведения, само че това не взема решение същностните проблеми. Затова в програмата си ние издигаме националното опазване на здравето като главен приоритет ”, съобщи той.
На финала проф. Георги Михайлов съобщи: „ Ние настояваме за почтено заплащане, опция за израстване на медицинските фрагменти и налично опазване на здравето за всеки. А, с цел да се случи това, призоваме българските жители да гласоподават с номер 1 в бюлетината. ” 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР