В тъмната част на денонощието и при лоши метеорологични условия

...
В тъмната част на денонощието и при лоши метеорологични условия
Коментари Харесай

Ангел Найденов: По корпуса на дрона има знаци и номера, по които може да се установи произходът му

„ В тъмната част на денонощието и при неприятни метеорологични условия разузнаване и неутрализиране надали могат да бъдат осъществени. Изглежда, че има известно закъснение при изпращането на екипи. Отцепване на региона е осъществено в границите на 20-30 минути след подаване на сигнала. Въпросът е по кое време и по какъв начин е подаден сигнал към Военноморски сили за изпращане на профилиран модул. По корпуса на дрона има задоволително знаци и номера, по които може да бъде разпознат произходът му “, съобщи някогашният боен министър Ангел Найденов пред  NovaNews .

„ Виждат се парчета от дрон, към който е прикрепена мина, която по принцип се изстрелва от минохвъргачки. При среща с твърдо тяло се взривява. Осколките от мината могат да нанесат провали в огромен периметър, по тази причина регионът се отделя в радиус до 300 метра. Дали е съветски дрон от офанзиви против украински пристанища или украински дрон от нахлуване против Крим, още не може да се каже. Инциденти и опасности за обитаемоте места за околните на Украйна страни не се изключват от първия ден на войната. Преди идентификацията на самия дрон можем единствено да гадаем за него “, сподели Найденов.

„ Очевидци споделят, че дронът се е носил във водата преди да бъде изхвърлен от вълните. Поне 5 мини са унищожени до момента в Черно море. Малката повърхнина е преимущество при потреблението на дроновете. Трудно може да бъде открит при високи талази “, разяснява той.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР