„В такъв мач трябва да дадеш максимума. Това е финал,

...
„В такъв мач трябва да дадеш максимума. Това е финал,
Коментари Харесай

Аспарух Никодимов пред ФАКТИ: Няма да е лесно, но мисля, че ЦСКА ще победи Арда

„ В подобен мач би трябвало да дадеш максимума. Това е край, с който можеш да покриеш слабите резултати през цялата година. Явява се като мача на годината, тъй че би трябвало да се раздадат на най-много и каквото стане. Ако се окаже, че е толкоз по-класен съперникът, може и да загубиш. Не е съдбовно. Но мисля, че тимът на ЦСКА е по-класен от този на Арда “. Това съобщи пред ФАКТИ огромна легенда на ЦСКА Аспарух Никодимов във връзка идния тази вечер край за Купата на България по футбол сред тимовете на ЦСКА и Арда.

Двубоят ще се организира на Националния стадион „ Васил Левски “, като началният му час е 19:30.

„ Арда не съм ги гледал доста, само че знам, че имат опитни играчи, играли преди този момент в ЦСКА, Левски, Славия. Няма да е напълно елементарно за ЦСКА. То се видя и по време на предния мач сред ЦСКА и Арда, успеха за „ алените “ пристигна в края. Но пък в случай че не можеш да победиш един подобен тим, и то в случай, че мачът е горе-долу домашен, тъй като е в София, значи тези играчи не заслужават да са в ЦСКА “, сподели тежката си дума Паро.

В ролята на любимец ли е ЦСКА, попитахме огромната „ армейска легенда “, а той бе безапелационен, че: „ В такива мачове няма любимци. Щом противникът ти е стигнал до край, значи не е напълно инцидентно и е справедливо. Опасни ще са Арда, в това число и тъй като имат бързи играчи за контраатаки. Трябва доста да се внимава “.

От медията ни отбелязахме, че в състава на кърджалийския отбор има футболисти като вратаря Иван Караджов, бранителя Пламен Крумов и нападателя Спас Делев, които, като се изключи че са извънредно опитни, са и носители на трофея - Караджов и Делев с ЦСКА, а Крумов с Берое. А в ЦСКА, обратно на логиката, изхождайки от статута на двата клуба, има единствено един подобен състезател и това е Георги Йомов, който наскоро завоюва Купата на България със Славия. По-голямата част от състава на „ армейците “ е построен от чужденци, в чиито визитки трофеите не изобилстват.

Провокирани от тези условия, зададохме въпрос на Аспарух Никодимов дали те могат да окажат въздействие в интерес на Арда: „ Може. Тези момчетата (б.р. Иван Караджов, Пламен Крумов и Спас Делев) ще играят със самочувствие, плюс това не са неприятни футболисти. И въпреки всичко без поддръжката на съотборниците им няма да победят сами ЦСКА. Колективната игра би трябвало да даде превес на един от двата тима “.

Друг подробност в този край е, че треньорът на Арда - Николай Киров, има два финала в шампионата, до момента в който водеше отбора на Ботев (Пловдив). Единият извоюван - против Лудогорец, а другият изгубен от градския противник на „ жълто-черните “ - Локомотив (Пловдив). От своя страна, старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев не е играл край в този шампионат. Аспарух Никодимов разяснява и този аспект на идния дуел: „ Любо Пенев също имат опит. Той и интернационалните мачове е играл, спомняте си с него ЦСКА отстрани Динамо Москва. Треньорите ще кажат на играчите какво да вършат, само че е значимо играчите по какъв начин ще го изпълнят, а и да прибавят малко от себе си, някаква импровизация. Това също може да реши мача “.

Пред медията ни Аспарух Никодимов, че е надалеч от София и няма да участва на мача, само че ще го гледа по малкия екран.

Попитан какъв излаз за финала тази вечер предвижда, „ алената “ легенда съобщи следното:

„ Аз мисля, че ЦСКА ще победи. Дано не съм неприятен оракул. Посъживи се тимът. Загубиха от Локомотив (Пловдив), само че в случай че си бяха осъществили някои от ситуациите можеше да бъде напълно друго. Не е толкоз значимо дали ще сме втори или трети, щом не сме първи. Въпросът е Купата да вземем “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР