В сюжета на пиесата „Стъпка по стъпка“ от Питър Куилтър

...
В сюжета на пиесата „Стъпка по стъпка“ от Питър Куилтър
Коментари Харесай

Стъпка по стъпка с премиера в Армията

В сюжета на пиесата „ Стъпка по стъпка “ от Питър Куилтър се заплитат цялостен куп трогателни и смешни обстановки. Стъпка по стъпка, пиесата наблюдава провокациите, пред които се изправя другарството на три дами.

Срещата с природата и непредвидените компликации се трансформират в комични срещи с компликациите на актуалната жена в забързания свят, която няма време нито да надникне в себе си и да разкрие до дъно възприятията си, нито да разбере близкия човек. Колко секрети и премълчани обиди могат да се крият зад заявената непосредственост?

Ще съумеят ли да ги преодолеят и накъде ще поемат персоналните им пътища и ориста на тяхното другарство след този поход? Ще намерят ли сили тези три млади дами да разрешат любовните си проблеми, ще могат ли да проявят емпатия и дружно да продължат живота си нататък? Това са част от въпросите, които ще ни вълнуват в продължение на час и половина от сцената на Театър „ Българнска Армия” и ще ни създадат съпричастни към героините в тази завладяваща пиеса, към която режисьора Лиза Шопова подхожда с финес и възприятие за комизъм, а актрисите Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова и Евелин Костова насищат с живот, създавайки същински калейдоскоп от усеща. „ Какво се случва, когато три дами малко „ по насила “ потеглят на двудневен поход в планината?

Естествено си споделят, само че не всичко, след това без забележима причина се карат и разумно се сдобряват, „ малко “ се напиват, сякаш се ненавиждат, само че пък доста се обичат. Да, на пръв взор това е цялостен безпорядък от усеща, само че ние дамите го назоваваме другарство. И колкото и да ни вълнуват мъжете, има нещо, което те не могат да ни дадат, а то е тъкмо този разпръснат пъзел от усеща, в който ние съумяваме да не се изгубим.Два дни, през които три дами взимат значими решения, преодоляват трудности, които водят до нелепи и трогателни обстановки по сред им.

Ще си кажат ли истината, ще намерят ли сили да си простят, ще оцелеят ли в тази враждебна среда? Стъпка по стъпка ще вървим с тях към върха, където би трябвало да си вземат последно довиждане с тяхната умряла другарка. И въпреки всичко: Това, което се случва в планината, си остава в планината! “, споделя режисьорката Лиза Шопова.

Премиерата на „ Стъпка по стъпка “ в Театър „ Българска Армия “ е на 28 февруари, от 19:00 ч.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР