В сянката на руската инвазия в Украйна, София ще бъде

...
В сянката на руската инвазия в Украйна, София ще бъде
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев и Гари Каспаров домакини на конференция за отбрана и киберсигурност

В сянката на съветската инвазия в Украйна, София ще бъде хазаин на Конференция по въпросите на защитата и киберсигурността в страните от Югоизточна Европа. Регионални водачи и високопоставени представители и специалисти от отбранителната и кибериндустрията ще обсъдят поуките от съветската инвазия и провокациите за района. На форума ще бъдат показани водещи израелски компании и технологии в региона на защитата и киберсигурността.

Организатор на конференцията е израелската платформа IMPROVATE, даваща достъп до водещи технологии и нововъведения на нови пазари в целия свят. В консултативния съвет на IMPROVATE са някогашният международен първенец по шах Гари Каспаров, Росен Плевнелиев, президент на България 2012-2017, проф. Зеев Ротщайн и ген.-майор от IDF.(Ret.) Амос Галаад.

Основен преподавател ще бъде някогашният международен първенец по шах, специалист по изкуствен интелект и неприкрит критик на съветския режим Гари Каспаров.

Домакин на конференцията ще бъде Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017.

Във форума ще вземат участие водещи израелски компании: Aeronautics, TripleP, CopterPIX PRO, Cognyte, TSG, RAFAEL, Axon Pulse и други Те ще имат опция да показват своите технологии пред представители на изпълнителната власт и бизнеса в района.

„ В предишното отбраната против военна експанзия се осъществяваше с обичайни средства, само че през днешния ден защитата на границата се организира благодарение на напреднали технологии средства, които генерират по-ефективна и цялостна отбрана на по-ниска цена и с доста по-малко работна ръка. Израел е една от най-напредналите софтуерни сили в днешният свят в тази област и страните от Югоизточна Европа ще имат изключителна опция да се срещнете от близко с водещите в света компании по киберсигурност и защита ”, съобщи Гари Каспаров, създател на книгата „ Зимата идва “.

Двудневната конференция има за цел да адресира проблемите и провокациите пред страните от района, в подтекста на актуалната неустойчивост и настъпилите обилни промени във военната политика, и голямото нарастване на разноските за защита.

Първият ден от събитието ще се концентрира върху панелни полемики и презентации на високотехнологични израелски компании. В рамките на втория ден ще има опция за образуване на самостоятелни бизнес срещи с израелските компании и представители на изпълнителната власт и бизнеса в района.

“Целта на IMPROVATE е да направи нововъведенията и високите технологии налични за пазарите по целия свят. Войната в Украйна сътвори голямо търсене на отбранителни и кибертехнологии измежду страните в район. Решихме да проведем IMPROVATE Defense & Cyber като районна конференция, където водещи израелски компании в региона могат да показват своите решения. Надяваме се, че конференцията ще сътвори бързи връзки, които ще се засилят защитата на района “, сподели ръководителят на IMPROVATE Ирина Невзлин. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР