В своята същност колите не са се променили много от

...
В своята същност колите не са се променили много от
Коментари Харесай

Нова технология ще убива бактериите в колите

В своята същина колите не са се трансформирали доста от изобретяването си до наши дни. Ако погледнем по-отгоре, те към момента разчитат на четири колела и мотор с вътрешно горене, които ни транспортират в пространството. Всичко останало обаче се трансформира непрекъснато. В автомобилната промишленост навлизат все по-нови и разнообразни технологии, чиято цел е не просто да създадат живота ни по-лесен, само че и да го запазят като цяло.

В тази връзка, концернът Jaguar Land Rover има нов трик, с който има намерение да удари конкуренцията. Става въпрос за система, която предотвратява разпространението на болести в интериора, като избива всички бактерии и патогени. Така към този момент няма да се постанова да се тормозим, в случай че някой от спътниците ни е болен от грип, да вземем за пример.

Системата е основана на технология с ултравиолетова светлина (UV-C), която се употребява в здравната промишленост от повече от 70 години за стерилизация на вода, пречистване на въздух и стерилизиране на разнообразни повърхности.
 Снимка 415728

За пръв път обаче Jaguar Land Rover имат желание да я интегрират в бъдещите си модели, като концепцията е да се попречи на бактериите и рисковите вируси да оцеляват в интериорната среда на автомобила. Системата облъчва с ултравиолетова светлина въздуха в климатичната система на автомобила, преди той да навлезе в купето.

" Средностатистическият водач прекарва към 300 часа годишно зад кормилото ", разяснява доктор Стийв Айли, основен медицински шеф на Jaguar Land Rover. " Колите обезпечават поле за изява за по-добро превантивно опазване на здравето. "

Jaguar Land Rover към този момент работи по новата система, която ще изиграе ролята на ъпдейт на сегашния четиризонов климатик, който йонизира въздуха в купето и го пречиства от разнообразни бактерии и алергени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР