В своята нова книга Крис Хюз написа, че Безусловният базов

...
В своята нова книга Крис Хюз написа, че Безусловният базов
Коментари Харесай

Съоснователят на Facebook: „ББД трябва да бъде въведен още сега“

В своята нова книга Крис Хюз написа, че Безусловният базов приход би трябвало да бъде въведен още в този момент, когато пропастта сред богатите и бедните се усилва с всяка минала година.
Предложението на Хюз не е тъкмо ББД. Той предлага на хората с годишен приход под $50 000 да бъдат плащани по  $500 ежемесечно , които ще станат защитна „ въздушна възглавница “, без да ги кара да спрат да работят.

Когато Фейсбук излезе на IPO през 2012 година и завоюва $104 милиарда, съоснователят на компанията Крис Хюз получи $500 милиона. При това Хюз не е написал даже и един ред сорс код за уеб страницата – той се оказал единственият от цялата компания гикове, който е можел да обезпечи дейно другарство с външния свят. Той напусна Фейсбук през 2017 година, а в този момент издаде книгата „ Новите благоприятни условия: преосмисляне на неравенството и Как печелим “ (Fair Shot: Rethinking Inequality and How We Earn), в която поддържа ББД и твърди, че би трябвало да бъде въведен допустимо най-скоро.

Според Хюз, приходът на днешните милиардери (включително и неговият) са безусловно несъответстващи на напъните, които се поставят за бизнеса. Той съпоставя облагата си от Фейсбук като облага от тотото.

Хюз е пресметнал, че тези $500 ще изведат от чертата на бедността 90 милиона американци. Според него, точно $500 е месечната сума, която няма да остави хората на улицата при съкращения от роботизация на производството.

 

kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР