В своя първи роман за света на баскетбола Джон Гришам

...
В своя първи роман за света на баскетбола Джон Гришам
Коментари Харесай

Излезе Сули - нов роман Джон Гришам

В своя първи разказ за света на баскетбола Джон Гришам ни води в спортната вместо в правосъдната зала. Самуел Сулеймон, по прякор Сули, е недодялан елмаз, недопечен гений с огромни фантазии за звездната лига… и с още по-големи провокации, които би трябвало да преодолява отвън игрището.

Самуел получава шанса на живота си - отпътува за Съединените щати със своите съотборници от Южен Судан, с цел да взе участие в селекционен баскетболен шампионат. Осемнайсетгодишното момче е превъзходен спортист: бърз, чевръст, с необикновен отвесен отскок. Някои детайли от играта му обаче се нуждаят от съществено рационализиране, по тази причина той не впечатлява американските селекционери.
 Музата на диктатора – един приковал вниманието на рецензията исторически разказ " Музата на диктатора " – един приковал вниманието на рецензията исторически разказ
Германия, средата на 30-те години на ХХ в. Лени Рифенщал е обичаната режисьорка на Адолф Хитлер. Нейните филми би трябвало да популяризират мощта...

По време на шампионата Самуел получава ужасяваща вест: родното му село е опожарено от бунтовници в продължаващата революция. Баща му е погубен, сестра му е отвлечена, майка му и двамата му по-малки братя са в бежански лагер. Донякъде от съчувствие, треньорът на един колежански тим в Северна Каролина му предлага спортна стипендия. Момчето се реалокира в Дърам, записва се да следва и чака да прекара първия си сезон на аварийна пейка. Но Самуел е твърдо решен да успее, с цел да докара фамилията си в Америка. След поредност от загуби на тима той излиза да играе. И се ражда легендата Сули.

Трогателен и вълнуващ, романът „ Сули “ показва в нова светлина обичания повествовател на Америка.

Още от КНИГИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР