В своя анализ Пентагонът отбелязва, че китайската армия ще се

...
В своя анализ Пентагонът отбелязва, че китайската армия ще се
Коментари Харесай

САЩ увеличават космическите си сили за противодействие на Китай

В своя разбор Пентагонът отбелязва, че китайската войска ще се стреми да усъвършенства своето бързо възходящо сателитно съзвездие, както и да наруши сателитните мрежи на Съединени американски щати.

На 2 ноември 2022 година обособеният жанр войски на американската войска, Космическите сили, сътвори свое ново командване в Индо-Тихоокеанския район като част от американските въоръжени сили Indo-PACOM, ситуирани там: Пентагонът не крие обстоятелството, че тези сили са съвсем напълно фокусирани върху противодействието на Китай.

„ Ние сме изправени пред изобретателен съперник, който продължава да употребява противокосмически системи, както и свои лични системи за галактическа поддръжка, с цел да поддържа своите все по-способни сухопътни сили “, сподели началникът на галактическите интервенции на галактическите сили на Съединени американски щати военачалник Чанс Салцман.

Бригаден военачалник Антъни Масталир, командващ Тихоокеанските галактически сили на Съединени американски щати, сподели, че опасността, представлявана от Китай, „ лежи в основата на всеки аспект на войната “, защото Съединени американски щати са мощно подвластни от спътниците. В своя разбор Пентагонът отбелязва, че китайската войска ще се стреми да усъвършенства своето бързо възходящо сателитно съзвездие, както и да наруши сателитните мрежи на Съединени американски щати със заглушители, лазери и даже директни кинетични оръжия.

Законът за бюджета на защитата на Съединени американски щати за 2023 година планува 26,3 милиарда $ за галактическите сили, близо 1,7 милиарда $ повече от първичното искане на Пентагона. Повече от 500 милиона $ в допълнение финансиране идват от Агенцията за галактическо развиване (SDA), която придобива стотици търговски спътници и свързани наземни системи, с цел да сътвори съзвездие в ниска околоземна орбита за разкриване и следене на балистични и хиперзвукови ракети.

Освен това SDA основава голяма мрежа от информационни спътници, с цел да предава техните данни на военните по целия свят. 442 милиона $ са отделени за закупуване на широколентови информационни спътници (WGS). През 2018 година Конгресът към този момент отпусна 600 милиона $ за 11 WGS на Boeing, а през 2023 година се чака финансиране за закупуването на още 12 WGS.

Уточнението към закона гласи, че „ Космическите сили “ би трябвало „ да придобият WGS, с цел да обезпечат непрекъсната, устойчива на заглушаване тактическа връзка, с цел да отговорят на потребностите на военните изтребители “. 50 милиона $ са планувани за програмата Tactical Responsive Space: това е времето, когато Пентагонът ще употребява дребни комерсиални ракети-носители за свои лични цели, с цел да попълни бързо своето сателитно съзвездие.

През май 2021 година галактическите сили на Съединени американски щати разпоредиха поръчка на Raytheon Technologies за $727 милиона и на Millennium Space Systems за $412 милиона в контракти за създаване на прототипни спътници, способни да откриват и наблюдават хиперзвукови и балистични ракети от междинна земна орбита. През ноември 2022 година бяха отпуснати спомагателни 605 милиона $ за тези разработки.

Предполага се, че спътниците могат да бъдат изстреляни още през 2026 година, флотилия от повече от 100 спътника ще бъде в ниска околоземна орбита. На 10 януари 2023 година The Wall Street Journal заяви, че Пентагонът в новите си контракти със SpaceX, United Launch Alliance и други компании, определящи условията за ракетните артикули, се концентрира освен върху надеждността и ниската цена, само че и върху опцията за отразяване на възможни опити за китайска интервенция.

Обобщавайки тази вест, би трябвало да се означи, че Пентагонът за личните си цели все по-често прибягва до потреблението на опциите на частните производители на американска галактическа техника.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР