В свое участие по БТВ Кирил Петков изрече откровена лъжа

...
В свое участие по БТВ Кирил Петков изрече откровена лъжа
Коментари Харесай

Кирил Петков лъже в ефир на гърба на болните от диабет

В свое присъединяване по БТВ Кирил Петков изрече откровена неистина на гърба на болните от диабет, написа Tribune. Петков акцентира не за първи път, че седмица преди да падне неговото държавно управление било станало ясно, че всички диабетици ще могат да получават датчик за премерване на кръвната захар, финансиран напълно от страната. Лидерът на Политическа партия безсрамно се пробва да припише това достижение на ръководството на „ Продължаваме промяната “.

Но каква е истината?

НЗОК поема ежемесечните консумативи на стотици диабетици от началото на 2022 година, а не от края на юли 2022 година, както Кирил Петков твърди.

В държавен вестник с решение № РД-НС-04-95 от 26 август 2021 година са одобрени условията за приемане на датчик за кръвната захар, които по документи трябваше да влязат в действие от септември 2021 година, само че действително процесът стартира от 1 януари 2022 година

Нека повторим: Държавен вестник оповестява за реимбурсиране на датчиците за диабетици от 26-ти август 2021 година Правителството на Кирил Петков бе свалено на 2-ри август 2022 година след едвам няколко месечно ръководство. Явно Кирил Петков не знае през коя година е бил министър председател на България. Или още веднъж се пробва да си приписва непознати победи, отбелязва Tribune.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР