В свое писмо до кмета на София политическата група на

...
В свое писмо до кмета на София политическата група на
Коментари Харесай

Групата на Демократична България в СОС предложи план за повече места в градините

В свое писмо до кмета на София политическата група на Демократична България предложи 2-годишен проект, по който Столична община може да обезпечи достъп на всяко дете до общинска ясла или детска градина .
Намерението е с негова помощ да се обезпечат спомагателни 6000 нови места през идващите 2 години, в т. ч. 5000 в 25 нови детски градини, 500 в яслени групи в партерните етажи на съществуващи здания и 500 в нови филиали на детски градини в съществуващи независими здания с дворове в централните градски региони. Предвидени са и ваучери за възнаграждение на такси в частни детски градини за неприетите деца. Финансирането на програмата ще е със лични средства, финансови прехвърляния от централния бюджет, икономии от други разноски и капиталов заем.
От " Демократична България " напомнят, че тази година броят на неприетите деца доближи 8000.
" Затова ние предлагаме приемане на проект за бързо създаване на спомагателни най-малко 25 нови детски градини с по 8 групи. Също по този начин предлагаме да се пристъпи към бързо откриване на най-малко 20 яслени групи в независими пространства в партерните етажи на жилищни и офис здания. Считаме, че и във всеки от централните региони има независими здания с дворове, общинска благосъстоятелност, които в извънредно къси периоди могат да бъдат ремонтирани и да се трансфорат във филиали на съществуващи детски градини, като по този метод обезпечат до 20 нови групи. ", се споделя в предлагането им.
От групата напомнят, че " наред с разрешаването на казуса с незадоволителните места за децата до 5-годишна възраст, е належащо да се решат и проблемите с неналичието на потенциал за прекосяване към едносменен режим в учебните заведения, както и за банкет на повече деца в предучилищни групи в образователните заведения. Затова ние предлагаме в границите на програмния интервал 2021-2027 година главен приоритет за Столична община да бъде осъвременяването и разширението на материалната база на учебните заведения. Този приоритет следва да бъде отразен в идващия План за интегрирано градско развиване и възобновяване и да се отрази в подаването на планови оферти по Оперативна стратегия “Региони в напредък. "
Според " Демократична България " реализирането на плана ще коства 203 млн. лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР