В свищовското село Вардим реализираха пилотен проект, с който ще

...
В свищовското село Вардим реализираха пилотен проект, с който ще
Коментари Харесай

Свищовското село Вардим грейна с LED улично осветление за 42 000 лева

В свищовското село Вардим осъществиха пилотен план, с който ще се потвърдят значителните прерогативи на LED уличното осветяване пред стандартното.

Инициативата е на общинското управление и цели понижаване на разноските за ток, поддръжка и консумативи и доста да се усъвършенства качеството. Проектът е на стойност 42 000 лв..
В обитаемото място са инсталирани 300 LED улични осветители с 5-годишен гаранционен период, които светят по цяла нощ и целогодишно.

Годишната консумация на сила ще е 18675 kWh, което е равностойно на 3735 лв. годишни разноски за електрическа енергия или 5.75 пъти по-малко спрямо разноските направени с стандартното осветяване в миналата година. Разходите за поддръжка и консумативи ще намалеят от 4400 лева на към 700 лева на година, което е почти 6.28 пъти по-малко разноски. Сумарните годишни разноски за новото LED улично осветяване в село Вардим ще бъдат 4435 лв/год.

Срокът за откупуване на вложените вложения ще бъде под 2 години, като заплащането ще се прави със средствата от спестената електрическа енергия по отношение на разноските, които са направени в съответния интервал на миналата година.

В финансовите си разноски за 2019 година община Свищов е планувала средства за замяна на уличното осветяване на основните улици в Свищов с ново LED осветяване, което ще способства за редица изгоди в стопански и екологичен аспект. Амбициите на общинското управление са последователно всички обитаеми места в община Свищов да се възползват от преимуществата на различната LED технология.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР