В Световната здравна организация вече са докладвани най-малко 228 вероятни

...
В Световната здравна организация вече са докладвани най-малко 228 вероятни
Коментари Харесай

СЗО: 228 необясними случая на хепатит при деца от 20 държави

В Световната здравна организация към този момент са докладвани минимум 228 евентуални случая на хепатит с неуточнен генезис при деца от 20 страни, заяви здравната организация на Организация на обединените нации през днешния ден.

" Към 1 май в СЗО са докладвани минимум 228 евентуални случая от 20 страни, като се проверяват още над 50 случая ", съобщи представителят на СЗО Тарик Ясаревич пред кореспонденти в Женева.

Повечето от случаите са от Европа, само че има и други - в Северна и Южна Америка, западната част на Тихия океан и Югоизточна Азия, сподели той.

На 5 април СЗО за пръв път беше осведомена за 10 случая в Шотландия, открити при деца на възраст под 10 години. Към момента във Англия са регистрирани повече от 100 случая. Някои случаи са предизвикали чернодробна непълнота и са наложили трансплантация. Известно е, че най-малко едно дете е умряло. В доста от случаите се оповестява за жълтеница и стомашно-чревни признаци, в това число болки в корема, диария и повръщане.

СЗО дефинира епидемията от тежки чернодробни възпаления като „ изострен хепатит с незнаен генезис измежду дребни деца “.

" Въпреки че аденовирусът е допустима догадка, сега се организират изследвания за причинителя ", се прибавя в отчета.

По принцип е известно, че аденовирусите предизвикват респираторни признаци, конюнктивит или даже храносмилателни разстройства.

След откриването на първите 169 случая СЗО съобщи, че нормалните вируси, които предизвикват изострен вирусен хепатит (хепатитните вируси A, B, C, D и E), не са открити при нито един от тях, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР