В световен мащаб ракът е сред болестите, които отнемат живота

...
В световен мащаб ракът е сред болестите, които отнемат живота
Коментари Харесай

Как да разберем, че сме болни от рак?

В международен мащаб ракът е измежду заболяванията, които лишават живота на милиони хора всяка година.
В Русия да вземем за пример, всяка четвърта жена умира поради недоброкачествен израстък, а съгласно лекарите, повода за такава висока смъртност, е късното диагностициране на болестта.
Експерти обаче, са съумели да дефинират какви признаци може да покажат, че се развива онкологично заболяване в тялото и да се потърси незабавно лекарска помощ.
Колкото по-рано се открие онкологичното заболяване, толкоз по-голям е шансът за неговото сполучливо лекуване. Няма характерни признаци на рака, само че има клинични прояви, които могат да оказват помощ в диагностицирането на туморния развой, показва онкологът Александър Серяков.

Загуба на тегло
Ако за три месеца човек по необясними аргументи губи повече от 5 кг - по-добре е да се съветва с доктор. Злокачествените тумори карат човек да отслабне, тъй като тялото харчи сила за битка с заболяването. Ако човек не се опита да отслабне, само че по някаква причина тежестта му стартира да понижава бързо, е належащо да бъде проучен.
Повишена температура
37-37,2° С е симптом на отслабен организъм. Ако температурата е ниска, само че не изчезва, тогава имунитетът отслабва и на тялото му би трябвало сила, с цел да я възвърне.
Незаздравяващи рани
Ако рани, хематоми и драскотини не се лекуват в границите на три седмици, би трябвало да се консултирате с доктор. Тялото няма задоволително мощ, с цел да лекува рани и хематоми - то може да се пробва да убие раковите кафези.
Гадене и неразположение
Нямате никаква мощ и ви се гади от самото начало. Промените в храносмилането и гаденето могат да покажат рак на стомаха или хранопровода. А отпадналостта демонстрира намаляване на имунната система, което се дължи на битка с ракови кафези.
Кръв
Появата на кръв в урината, изпражненията, или с отхрачване е знак, че тялото не е наред. Появата на кръв в изпражненията може да покаже рак на храносмилателната система, в урината - рак на пикочния мехур, до момента в който отхрачването на кръв може да е обвързвано с израстък в гърлото или ларинкса. Появата на кръв в секретите, съгласно онкологът Искандер Абдулин може да е сигнал за нарушаване на вътрешните органи. Обадете се на Вашия доктор допустимо най-скоро. Това може да не е рак, а друго съществено заболяване.
Проблеми с кожата
Появата на нови бенки, сърбеж или жълтеница може да алармира за развиването на израстък. Много пациенти с рак на стомаха имат сърбеж. Промяната в цвета на бенки или дейната поява на нови петна е един от признаците на рак на кожата.
Ракът на панкреаса е най-бързата форма на онкологията - в 40% от случаите човек си отива до една година. Жълтеница, сърбеж, неприятен вкус, загуба на тегло и диария демонстрират нарушавания в панкреаса, сподели Александър Серяков.
За да се изключи вероятността от израстък, е належащо да се направи цялостен обзор един път годишно, да се съблюдава вярното хранене и да се упражнявате постоянно. Тогава вашият имунитет ще бъде в добра форма.
източник: fakti.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР