В светлината на нарастващата обществена необходимост от ефективни мерки срещу

...
В светлината на нарастващата обществена необходимост от ефективни мерки срещу
Коментари Харесай

Национален съвет за превенция и защита от домашно насилие: Ключова стъпка към безопасност

В светлината на възходящата социална нужда от ефикасни ограничения против домашното принуждение , държавното управление на България подхваща обилни стъпки за битка с този сериозен обществен проблем. Премиерът Николай Денков разгласи основаването на Национален съвет за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение като значима самодейност в поддръжка на потърпевшите и за попречване на бъдещи случаи на принуждение .

Съветът, чийто състав ще бъде избран на днешното държавно съвещание, има за цел да сплоти напъните на разнообразни министерства и организации за създаването и използването на Национална стратегия за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение. Тази стратегия планува систематичен метод към казуса , като съчетава ограничения за повишение на публичната информираност, възстановяване на законодателството и обезпечаване на по-добра поддръжка и отбрана за жертвите .

Денков акцентира смисъла на екипната работа и мултидисциплинарния метод в оправянето с домашното принуждение, отбелязвайки, че съдействието сред другите институции е основно за триумфа на програмата . Създаването на Националния съвет е стъпка към обединяването на напъните на всички равнища – от държавни организации до неправителствени организации и общностни групи.

Домашното принуждение е проблем , който визира хиляди животи в България, оставяйки дълбоки и продължителни следи върху жертвите и техните фамилии. Създаването на Националния съвет за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение отразява уговорката на българското държавно управление към създаването на ефикасни тактики за справяне с този проблем и поддръжка на потърпевшите .

Успехът на Националната стратегия и дейностите на Националния съвет ще бъдат от решаващо значение за намаляването на случаите на домашно принуждение в страната и за основаването на по-безопасно и подкрепящо общество за всички жители. Инициативата съставлява значителен принос към подобряването на обществената политика и отбраната на правата на индивида в България, като слага основите за редовно и координирано деяние против домашното принуждение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР