В света на здравето и храненето кетогенната диета е една

...
В света на здравето и храненето кетогенната диета е една
Коментари Харесай

5 от най-добрите храни за кето диета

В света на здравето и храненето кетогенната диета е една от най-популярните диети, които доста запалянковци следват.

Кето диетата е хранителен проект, който натъртва на храни с високо наличие на положителни мазнини, умерено наличие на протеини и ниско наличие на въглехидрати. Целта е да получите повече калории от мазнини, в сравнение с от въглехидрати.

Тази диета работи посредством понижаване на захар в организма. В резултат на това ще стартира да разгражда мазнините, с цел да създава сила. Това води до производството на молекули, известни като кетони, които тялото употребява като гориво.

Когато тялото изгаря мазнини, това може да докара до загуба на тегло. За да следвате тази диета вярно, би трябвало да следите какви храни консумирате.

Тук ще посочим 5 от най-хубавите кето храни, които да добавите към диетата.

1. Листни зеленчуци

Винаги избирайте нисковъглехидратни зеленчуци с високо наличие на хранителни субстанции. Те са много лесни за идентифициране, тъй като множеството от тях са листни зеленчуци.

Кето другарските зеленчуци са:

  • зеле
  • брюкселско зеле
  • целина
  • Зелена салата
  • Манголд
  • маруля
  • бейби спанак
  • рукола
  • аспержи
  • броколи

Всъщност, в случай че попаднете на зарзават, който наподобява на зеле или спанак, незабавно го включете в диетата си.

Зеленолистните зеленчуци са с извънредно ниско наличие на въглехидрати, което ги прави отлични кето храни.

2. Риба

Рибата е богата на протеини храна без въглехидрати с високо наличие на витамини от група В, калий и селен.

Омега-3 мазнините, съдържащи се в сьомгата, сардините, скумрията, рибата звук и други мазни риби, могат да намалят равнищата на кръвната захар и да усилят инсулиновата сензитивност.

Редовното ядене на риба се свързва с възстановяване на здравето на мозъка и понижен риск от заболяване.

3. Яйца

Целите яйца са една от най-здравословните и разнородни храни освен при следване на кето диета. Докато белтъците съдържат всички протеини, жълтъците съдържат витамини A, D, E, K, B12, фолат, холин и даже потребния антиоксидант лутеин.

Едно огромно яйце съдържа по-малко от 1 грам въглехидрати и към 6 грама протеин, което го прави идеалната кето храна.

Важно е да се употребяват цели яйца, а освен белтъци, защото огромна част от питателните субстанции се намират в жълтъка.

4. Авокадо

Авокадото е главен съставен елемент на кетогенната диета, изключително първоначално. Това се дължи на обстоятелството, че тези богати на мазнини плодове са с високо наличие на разнообразни витамини и минерали, в това число калий.

Освен това фибрите и водата в авокадото ще усилят размера на стомаха ви, което ще докара до по-голямо чувство за задоволеност, до момента в който консумирате по-малко калории.

Едно изследване откри, че тези, които хапват по едно авокадо дневно, имат усъвършенствания в рисковите фактори за здравето на сърцето, в това число по-ниски равнища на LDL (лош) холестерол.

5. Горски плодове

Повечето плодове са с прекомерно високо наличие на въглехидрати, с цел да бъдат включени в кетогенна диета, само че някои плодове са изключение.

В света има стотици разнообразни типове горски плодове и всички те съдържат разнообразни антоцианини, които са флавоноиди, които им придават отличителните цветове на алено, синьо и лилаво. Тези флавоноиди също са противовъзпалителни и могат да подобрят здравето на червата и мозъка.

Малините и ягодите са с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на фибри.

Къпините и боровинките са с релативно ниско наличие на въглехидрати спрямо някои други плодове, само че те може да не се вписват в строги кето диети.

Храни, които би трябвало да избягвате на кето

Сладките храни са строго лимитирани при съвсем всяка диета и кето не е по-различно. Избягвайте десерти, торти, сладкиши, газирани питиета, бонбони, спортни питиета, бисквити, подсладени кисели млека, сладолед и зърнени закуски.

Имайте поради, че естествените подсладители като мед, кленов сироп и агаве също са захари. Опитайте се да избягвате всякаква захар, без значение от името.

Нишестените храни, които би трябвало да избягвате, включват хляб, тортили, тестени произведения, ориз, кус-кус, картофи, чипс, гевреци, крекери, бобови растения, зърнени храни, овесени ядки и мюсли.

Заключение

Кето е диета с високо наличие на мазнини и супер ниско наличие на въглехидрати. Насърчава загубата на тегло, като кара тялото ви да изгаря насъбраните мазнини, вместо глюкоза от въглехидрати, за сила.

Тъй като кето продължава да притегля почитатели и да вдъхновява нови версии, е ясно, че някои подобаващи за кето храни са по-здравословни от други.

Не забравяйте напитките: можете да изберете и по-здравословни питиета, подобаващи за кето.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР