В света на автомобилния маркетинг е много важно да си

...
В света на автомобилния маркетинг е много важно да си
Коментари Харесай

Тест драйв: Opel Grandland X

В света на автомобилния маркетинг е доста значимо да си " огромен ". Подобна характерност автоматизирано приказва на бъдещите клиенти, че стана въпрос за величествен, удобен и комфортен автомобил.

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: 1.6 Ultimate
Работен размер: 1560 куб. см.
Мощност: 120 к.с.
Въртящ миг: 300 Нм
Ускорение: 12.2 сек. до 100 км/ч
Максимална скорост: 185 км/ч
Среден разход: 4.6 л/100 км
Трансмисия: 6-степенна автоматизирана
Базова цена: 38 335 лева

Звучи малко смешно, само че огромна част от хората на подсъзнателно равнище желаят да преобладават над останалите, и в модерния и цивилизационен свят това най-често се случва с демонстрирането на материални придобивки. В тази връзка, надали има по-добър образец от колите.

Opel Grandland X има същото обръщение " grand ", само че има и една незнайна големина в името си - Х. Той е огромен и тотално незнаен до този миг в автомобилния свят.

В типичния си жанр, Opel взеха решение да заложат на напълно ново име, с цел да отбележат появяването на напълно новото си SUV. И без значение какво ще прочетете тук и там, това е качествено нов Opel, който с нищо не припомня на досегашните модели на компанията.

 Снимка 370817

Grand ли е

О, да. По този индикатор Grandland X изцяло заслужава името си. Както извън, по този начин и от вътрешната страна, този SUV е огромен. Без да значи неловко и грамаданско, несъмнено. Вътре има място за класическа настройка от пет души дружно с водача, а в багажника има задоволително място за техните куфари.

 Снимка 370819

Поради някаква причина, касаеща дизайна на колата, външните габарите не се " усещат " елементарно от водача, което прави прекосяването по тесни улички много с напрежение занятие. Но това не би бил никакъв проблем, за който и да е притежател, който ще прекара в Grandland X повече от три дни, с колкото разполагахме ние.

Неочакваното в тази ситуация е, че инженерите много са се постарали с кормилната уредба, която прави този джип много маневрен за размерите му. Пробвахме го в непристойно зле планиран под земята паркинг и резултатът беше безпроблемно наместване в много тясна клетка.

 Снимка 370814

Обикновено невероятен

Вътре е нищо повече и нищо по-малко от типичен съвременен и добре оборудван автомобил. Чудесни, само че ненатрапчиви материали, сензорен екран с подсъзнателен интерфейс, типичен инструментален панел зад кормилото. Никакви изненади. Което е чудесна вест, тъй като в старанието си да ни впечатлят, дизайнерите от време на време същински прекаляват. А в множеството случаи клиентът просто желае нещо, което работи, прелестно е за гледане и е качествено като артикул.

Колкото и да обичаме нововъведенията и новостите в автомобилостроенето, истината е, че не трябва да забравяме за какво колите са се появили на бял свят - с цел да ни служат и реалокират сред две точки на географската карта.

Най-добър е за: фамилии с доста занимания
По-добър е от: по-малкия Opel Crossland X
Липсва му: малко пипер

Opel Grandland X прави тъкмо това и то по един демонски непоказен метод. Качваме се и потегляме, без значение дали отиваме до цветарницата, с цел да купим букет за 15 септември, или поемаме на дълго странствуване с три велосипеда на покрива и багажник, цялостен с такъми, които може въобще да не не потрябват. Този автомобил е еднообразно добър във всички сюжети. И това му е най-хубавото.

 Снимка 370816

Хубав е и фактът, че Grandland X има всички системи за сигурност, които клиентите изискват от модерните коли, само че разликата при него е, че той не ги натрапва. Пресекли сме от осевата линия, о, смут. За миг сме мигнали по нехарактерен метод - колата ни предлата да пиете кафе. Колата начело стопира - голям оранжев изумителен знак се демонстрира на таблото, съпроводен със мощен звуков сигнал...

Толкова е досадно всичко това, че благодарим на Opel, че някак си са съумели да създадат всички тези системи незабележими.

Най-много ни учуди, че тестовият автомобил беше оборудван с нетипично дребен мотор. Турбодизел, дотук добре. Но единствено с 1.6 литра работен размер и 120 к.с. Почти е невероятно човек да не се намръщи, като огледа Grandland X извън и разбере, че този значителен джип се задвижва от мотор, който би отивал на градско мини автомобилче.

 Снимка 370815

Не знаем по какъв начин, не знаем и за какво, само че мощ не му липсваше. Автоматичната скоростна кутия си прави неусетно работата и обезпечава съответно количество двигателна сила във всеки един миг, който не разрешава на Grandland X да се задъха.

Трябва обаче да признаем, че по този начин и не го натоварихме с доста хора и багаж, което сигурно би оказало въздействие.

 Снимка 370813

Това, което успяхме да създадем с Grandland X, е да се повозим. Точно по този начин. Върнахме се към корените на автомобила и неговото изконно качество - да ни вози.

Именно в това се крие най-голямото качество на новия огромен Opel със задвижване на четирите колела - да ни вози без проблем.

Да, надали ще сме най-бързите и атрактивните на пътя. Едва ли даже ще изглеждаме най-успелите измежду приятелите си. Но е несъмнено, че в случай че в миналото решим да пътуваме с тях и стигнем до заключението, че е по-разумно да сме в един, а не в два автомобила, сигурно ще изберем Opel Grandland X. Комбинацията му от качества просто не би разрешила друго. Другото оставяме на позьорите и снобите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР