В сутрешните часове на 4 януари военният научноизследователски кораб Св.

...
В сутрешните часове на 4 януари военният научноизследователски кораб Св.
Коментари Харесай

Корабът Св. св. Кирил и Методий плава южно от Майорка | Очаква се утре да е в Картахена

В утринните часове на 4 януари военният научноизследователски транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий " (НИК 421) продължава да държи курс право на запад през Средиземно море към испанското пристанище Картахена, първа междинна спирка от автобуса до остров Ливингстън.

Към 08:30 часа българско време плавателният съд се намира на 120 морски благи южно от испанския остров Майорка и на 40 морски благи северно от крайбрежията на Алжир. НИК 421 се движи със скорост от 9,5 възела в удобни метеорологични условия - с попътен източен вятър, до момента в който вълнението на морето варира сред 0 и 0,5 бала.

След още 240 благи по маршрута си, корабът ще наближи крайбрежията на Испания, където ще направи два поворота към Картахена. Очаква се това да се случи към 09:30 часа на 5 януари.

" Св. св. Кирил и Методий " е на историческо първо корабоплаване към оостров Ливингстън, с цел да подкрепи 31-вата българска антарктическа експедиция. Рейсът на " Св. св. Кирил и Методий " до българската антарктическа база на острова се чака да продължи към 40 дни.

Движението на кораба може да следите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР