В сутрешните блокове представители на двете политически сили си размениха

...
В сутрешните блокове представители на двете политически сили си размениха
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП в спор по телевизиите за партийната субсидия и популизма

В утринните блокове представители на двете политически сили си размениха причини, нападки и откровени заяждания по отношение на предлагането партийната дотация да бъде понижена на 1 лев. И от двете страни взаимно се упрекваха най-много в популизъм и спешен PR.
Участие в Българска национална телевизия имаха Александър Иванов от ГЕРБ и Румен Гечев от Българска социалистическа партия. В Нова тв надлежно разногласието бе сред на Десислава Атанасова и Явор Божанков, който дефинира българската политика като цирк.

.
Снимка: Десислава Атанасова и Явор Божанков в Нова тв

От през вчерашния ден слушам една и съща опорна точка от съперниците на ГЕРБ – че търсим спешен пиар. ГЕРБ няма потребност от сходно нещо. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. По думите й ГЕРБ е първа политическа мощ, а е и поредна партия. Проектът на решението за 1 лев партийна дотация датира още от 2016 година, след извършения референдум. Да се упрекна ГЕРБ в популизъм в този миг е безусловно несериозно, акцентира Атанасова.

Изборите ясно демонстрираха, че българските жители нямат доверие в политическата система. В момента огромните тематики са увеличението на цената на тока, рухването на цената на петрола на международните пазари, при което цените на горивата у нас не помръдват, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков. В последна сметка Европа ни сподели: " Няма да ви приемем в Шенген ". Намаляването на дотацията на 1 лев е типичен образец за отклонение на вниманието. 1 лев дотации няма да реши нито един проблем. Субсидията не може да е прекомерно дребна, тъй като партиите ще отидат в ръцете на олигарсите, съобщи социалистът.

В момента на политическата сцена се появява Слави Трифонов. Българската политика съставлява цирк. Актьорите се сменят, само че един и същи продава билетите – задкулисието, сподели още Явор Божанков.

.
Снимка: Александър Иванов и Румен Гечев в Българска национална телевизия

Ставаме очевидци на див популизъм, че надали не от сегашната дотация се облагодетелстват днешните партии. Затова внасяме това предложение партийната дотация да стане 1 лев, с цел да се постави завършек на този популизъм и да се спре настройването на обществото против политическите партии и в частност ГЕРБ от нашите съперници. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия националният представител от ГЕРБ и член на бюджетната комисия в Народно събрание Александър Иванов.

Относно обвиняването на опозицията, че подхванатата стъпка е ``кризисен ПР`` Иванов отвърна, че спешен ПР е обстановката в Българска социалистическа партия, защото изгубиха изборите, а техният ръководител Корнелия Нинова подаде оставка.

От своя страна съперникът му в студиото - депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев, още веднъж разгласи, че става дума за спешен ПР, който не е обвързван със дотациите, а с отчета на Европейска комисия, който той дефинира като ``опустошителен``.

,,В този отчет ясно написа, че българското държавно управление не се оправя с корупцията, както и с казуса с изпирането на пари. С други думи, споделя ни се, че ще забележим Еврозоната през крив макарон. Освен това мониторинга над България не пада, а се засилва``, уточни Румен Гечев.

,,Въпросният отчет е годишен и се изпраща до всяка държава-членка на Европейски Съюз. В него има само рекомендации, в които се споделя да продължат напъните в битката с корупцията и вложенията в образованието. Така че дано да се уповаваме на обстоятелствата и да се придържаме към естеството на отчета, а не от Българска социалистическа партия да четат отчетите като дявола евангелието``, съобщи депутатът от ГЕРБ.

,,Докладът сложи оценка " слаб " 2 на това българско правителство``, разгласи Румен Гечев и добави, че страните от Еврозоната са трансформирали особено за нас механизма за кандидатстване, с цел да не бъдем позволени в така наречен ``чакалня``.

,,По-важното е, че отговаряме на всички критерии за влизане във Валутния механизъм``, регистрира Иванов и добави, че документи за влизане в ``чакалнята`` са подадени.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР