В студиото председателят на парламентарната комисия по труда и социална

...
В студиото председателят на парламентарната комисия по труда и социална
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Единната ставка на ДДС е приоритет за ДПС, но не е тема-табу

В студиото ръководителят на парламентарната комисия по труда и обществена политика и народен представител от Движение за права и свободи Хасан Адемов съобщи, че Движение за права и свободи търси разговор и диалог по тематиката за вероятно диференциране или унищожаване на налога добавена стойност на избрани артикули. По думите му, партията има съображение да повдигне този диалог, защото е един от създателите на настоящия данъчен модел.

Според Хасан Адемов предложенията за понижаване на Данък добавена стойност на избрани артикули не е популизъм, като показателно за това е, че те не са пристигнали преди изборите за Екологичен потенциал.
Крайният консуматор ще усети по джоба си намаляването на цените на продуктите, за които предлагаме понижаване на Данък добавена стойност и това е извънредно значимо за нас.
Движение за права и свободи е измежду създателите на настоящия данъчен модел, което дава правото на придвижването да предлага данъчни промени и да търси полемика по тези въпроси, посочи Адемов.
 Движение за права и свободи разиска с фармацевтичния отрасъл концепцията за по-ниско Данък добавена стойност на медикаментите Движение за права и свободи разиска с фармацевтичния отрасъл концепцията за по-ниско Данък добавена стойност на медикаментите
Движение за права и свободи стартира съвещания с браншовите организации по отношение на предлагането си за понижаване на Данък добавена стойност върху хляба и медикаментите. От придвижването са катего...

На база уравновесени политики Движение за права и свободи търси решения за българските жители, съобщи той.

Представители на хранителният отрасъл са изразили вярата, че намаляването на Данък добавена стойност ще помогне на конкурентноспособността им, тъй като по този начин секторът ще се изсветли. По думите му, ще се потърси съвет и опит от други страни. Хасан Адемов съобщи, че Движение за права и свободи търси разговор по тематиката даже с съперници на концепцията.
Единната ставка беше приоритет на Движение за права и свободи, само че това не е тема-табу, по която не може да се разсъждава.
Относно намаляването на дотациите на партиите, Хасан Адемов съобщи, че няма значение какъв брой дребна е дотацията, в случай че премине едно несъмнено равнище. Дълг е политиците да обяснят защо се изразходват дотациите на партиите, а контролната функционалност е на съответните институции.
 Братислава беше определена за седалище на новия Европейски орган на труда Братислава беше определена за седалище на новия Европейски орган на труда
Освен словашката столица, претенденти бяха София, Никозия и Рига. Изборът беше изработен от министрите на труда и обществената политика на страните от Европейски Съюз,...

Относно новината, че европейският орган по труда няма да бъде в България, Хасан Адемов напомни,чТова е вторият път, в който България губи конкуренцията европейска организация да бъде в България. Според него изводът от загубата е, че България би трябвало да продължи да се бори за доверието на европейските си сътрудници. Той посочи, че един от критериите при избора на седалището на организацията е било нивото на приходите, защото фамилиите на работещите в нея е трябвало да получава български заплати.
Целия диалог гледайте във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР