В студиото на Панорама“ министърът на финансите Владислав Горанов заяви,

...
В студиото на Панорама“ министърът на финансите Владислав Горанов заяви,
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Партията се крепи на личности, но това не я прави лидерска

В студиото на „ Панорама “ министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че не вижда нищо неприятно в това да няма други претенденти за водач на ГЕРБ с изключение на Бойко Борисов, тъй като той е един от европейско приетите политици.

Горанов дефинира държането на опозицията по въпроса с гласуването на бюджета като „ инатлък “, който е присъщ за всяка опозиционна партия в тази обстановка, в това число и за ГЕРБ, когато не е била ръководеща. Той добави, че заклинанията в политиката не са добра формула, само че на този стадий от ГЕРБ не мислят за общо ръководство с Българска социалистическа партия.

Владислав Горанов съобщи, че средствата за ремонта на „ св. Александър Невски “ в София и на храма в българския манастир в Атон ще бъдат отпуснати, като средствата ще се гласоподават на 6 декември. По думите му, българската стопанска система се оправя добре.

Владисав Горанов, министър на финансите: Б ългарските жители работят. Далеч сме от средноевропейското равнище, само че сме по средата на пътя. От 28% Брутният вътрешен продукт от междинното за европейското равнище стигнахме към 50%. Ръстът на стопанската система дава благоприятни условия за повече разноски. Част от триумфите на българската стопанска система се дължат на това, че се употребяваме с позитивите и негативите на европейския пазар.  Повече от 23 часа бяха нужни на депутатите, с цел да одобряват държавния бюджет Повече от 23 часа бяха нужни на депутатите, с цел да одобряват държавния бюджет
Реалното разискване на параметрите беше изместено на втори проект. Текстовете от проекто-сметката бяха подложени на гласоподаване към 17 часа на 29 ноември....

По въпроса с мораториума върху нови медикаменти и лекувания, той съобщи, че доста страни не бързат да закупуват най-новите медикаменти, преди да са употребявали до дъно остарялото си. Той уточни, че огромните фармацевтични компании желаят да продадат на дребния български пазар скъпи медикаменти, без да е несъмнено, че те превъзхождат тези, създадени по-рано.
Владисав Горанов, министър на финансите: В българската здравна система има 100% набор от лекарства, които могат да задоволят всички потребности на пациентите.  Мая Манолова: Мораториумът върху нови медикаменти открива статуквото Мая Манолова: Мораториумът върху нови медикаменти открива статуквото
Тези, които оферират мораториума върху въвеждането на нови медикаменти, харесват настоящето състояние и лишават от вяра за живот български жители....

Владислав Горанов акцентира, че в бюджета са планувани 65 милиона лв. за научни планове, като са готови целеви тематики, по които да се кандидатства. Той прикани учените от Българска академия на науките да се занимаят с значимите за обществото проблеми като демографската рецесия, екологията и енергетиката.

Той направи разграничаване сред обучение и фундаментална просвета и акцентира, че приоритет за ГЕРБ остава образованието и връщането на отпадналите деца. Горанов добави, че е маркиран триумф по тематиката и резултатите ще се видят в бъдеще.
Владисав Горанов, министър на финансите: Колкото можем, ще влагаме в човешките запаси на страната.  След митинга на Българска академия на науките: Управляващите приканиха учените да заслужат заплатите си След митинга на Българска академия на науките: Управляващите приканиха учените да заслужат заплатите си
Учените от Българската академия на науките (БАН) би трябвало да се борят за възнагражденията си вместо да чакат повече сигурни пари от държавния бюджет....

Горанов съобщи, че когато „ тимът е сполучлив, не се сменят централните нападатели “, визирайки преизбирането на Бойко Борисов за ръководител на ГЕРБ. Той уточни, че дългоуправлявалите европейските водачи като Хелмут Кол и Маргарет Татчър са доказателство, че опитният водач води до сполучливо ръководство.

Той удостовери, че на този стадий не се разисква взаимно ръководство с Българска социалистическа партия, която е прекомерно друга идейно и възможна коалиция би подсказала, че за двете партии ръководството е самоцел.
Владисав Горанов, министър на финансите: В политиката не би трябвало да се споделя в никакъв случай, само че до идващ конгрес тематиката не стои.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР