В студиото на Още от деня“ по БНТ Атанас Пеканов,

...
В студиото на Още от деня“ по БНТ Атанас Пеканов,
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Могат да се отделят средства от бюджета за наводнените села в Карловско

В студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Атанас Пеканов, сподели че първо желае да честити празника през днешния ден – 15 септември. „ Той пожела на децата, на учителите и родителите на добър път. “

В края на м. август изпратихме първото искане към Европейска комисия по Плана за резистентност, изясни Пеканов. „ Очакваме през есента да получим парите – те касаят всички министерства. Например Министерство на нововъведенията към този момент има една стратегия за 260 милиона лв., където компаниите могат да аплайват за софтуерна рационализация. Ще има процедура за кандидатстване на ВЕИ на компаниите, да вземем за пример. Освен още една процедура – за към 200 милиона лв. за върхови достижения и открития. Това са три стратегии, по които Министерство на нововъведенията дава пари. В МОН също има стратегия за стенд центрове, да вземем за пример. Предстои и оповестяването на енергийната успеваемост, както за жилищни, по този начин и за нежилищни здания. Това всичко ще се случи през м. октомври “.

До края на годината страната би трябвало да одобри 22 законодателни ограничения, те се създават сега, добави Пеканов. „ Работим интензивно, с цел да бъдат финализирани тези законопроекти за идващия парламент. Два са изключително значими – в бранш енергетика и в бранш за битка с корупцията по висотите етажи на властта “.

Наша грижа беше да успокоим обстановката на място в наводнените карловски села, изпратени са военнослужещи, тежка техника, значимо е да се възвърне сериозната инфраструктура, изясни Пеканов. „ В същото време работим по оценяване на вредите и при започване на октомври ще бъде подадено искане в Европейска комисия, с цел да забележим каква част от тези вреди може да бъде възобновен по европейския фонд. В същото време и от държавния бюджет може да бъдат отпуснати част от парите “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР