В студиото на Лице в лице“ по БТВ Крум Зарков,

...
В студиото на Лице в лице“ по БТВ Крум Зарков,
Коментари Харесай

Крум Зарков: Новият спецорган ще разследва премиери, кметове и шефове на комисии

В студиото на „ Лице в лице “ по БТВ Крум Зарков, сподели че сме на ръба на конституционна рецесия, тъй като обстановката е доста комплицирана. „ Висш съдебен съвет, кадровият орган на правосъдната система, е с изтичащ мандат, той свършва на 2 октомври. През същото това време виси дело на Конституционен съд по Инспектората на Висш съдебен съвет, чиито мандат е изминал преди година и половина. Без парламент сме, който може да попълни съответните квоти и всичко това слага доста съществени въпроси какво да се прави оттук насетне “.

Моментално би трябвало да бъдат ангажирани съответните процедури, а народните представители да осъзнаят, че това е отговорност и обвързване на всички, безапелационен е Крум Зарков.

КПКОНПИ се занимава с доста неща, тя не проверява корупция, изясни Зарков. „ И по тази причина се взе решение още предишното болшинство, да се показа план на Закон, който да сътвори такава организация единствено за следствие. Ние от служебното държавно управление дадохме своите оферти. И през днешния ден това беше обект на полемика. Има направен законопроект. “

КПКОНПИ ще продължи да се занимава с лишаване на нелегално добито имущество, както и с определяне на спор на ползи, добави Зарков.

Едната причина е в прокуратурата, а другата е по това по какъв начин се проверяват закононарушенията – това са двете аргументи, заради които няма наказани по високите етажи на властта, безапелационен е Зарков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР