В студиото на Говори сега д-р Пламен Димитров от Българското

...
В студиото на Говори сега д-р Пламен Димитров от Българското
Коментари Харесай

д-р Пламен Димитров: Очаква се покачване на цената на бензина, заради финансовите санкции към Русия

В студиото на " Говори в този момент " доктор Пламен Димитров от Българското геополитическо сдружение изясни, че евентуално ще се стигне до по-високи цени на бензина, тъй като съветските компании ще бъдат затруднени при покупко-продажбите за експорт на нефт.

Бензинът е обвързван с петрола. Русия добива към 10 % от петрола в света и изнася към 5 млн. барела, добави Димитров. Засега няма възбрана за експорт на съветски нефт.

" Около физическите покупко-продажби с нефт обаче има финансова паяжина от застраховки, акредитиви, заеми, която ще бъде доста мъчно за съветските компании да изплетат поради глобите и това няма да спре, само че ще разстрои износа на нефт от Русия ", предвижда доктор Пламен Димитров.

Той беше безапелационен, че в кратковременен проект България не може да размени от различен снабдител, количествата си газ, които получава през Газпром.

" Природният газ не е стока, която стои някъде на склад и който има потребност, да може да си изиска в допълнение. Той се продава по дълготрайни контракти и в случай че в този момент бъдат контрактувани спомагателни количества, те могат да дойдат след две, три, пет години ", добави Димитров.

Той даде образец, че за азербейджанския газ, който получаваме от предходната година, договорът е бил подписан през 2013 година

Още от разбора вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР