В студиото на Денят започва“ икономическите отношения между Централна и

...
В студиото на Денят започва“ икономическите отношения между Централна и
Коментари Харесай

Китай и Европа: Общите проекти и инвестиции в региона

В студиото на „ Денят стартира “ икономическите връзки сред Централна и Източна Европа с Китай разясниха шефът на Центъра за поощряване на съдействието в оластта на селското стопанство сред Китай и Централна и Източна Европа Васил Гелев и икономистът Красен Станчев.

За работата на логистичния център в Пловдив „ 16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други артикули “ приказваха шефът на „ Икономическа зона Тракия “ Пламен Панчев и шефа на връзки с обществеността Катя Стойкова.

Интересът на Китай към България е сериозен, означи шефът на Центъра за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и Централна и Източна Европа Васил Гелев. За няколко месеца е реализирано доста, като следва да се построи логистичен хъб „ 16+1 “ за страните от Централна и Източна Европа в Шенжен. Там инвестицията е на стойност от повече от 150 млн. $.

Гелев посочи, че е пресилено да се приказва за забрани за импорт на избрани артикули в Китай.
Васил Гелев: Вносът на избрани артикули в Китай е съпроводен с издаването на двустранни протоколи сред съответните страни. България е стартирала 28 процедури, от които са финализирани пет.
Китайският пазар е скъп за всички производители от Централна и Източна Европа, защото дава непоклатимост, съобщи Васил Гелев. Той увери производителите от района, че китайският пазар дава опция за дълготрайно увеличение на индустриалните благоприятни условия на фирмите, без да е належащо в началото да се изнасят огромни количества продукция.
 От България за Китай: Интерес към българските виновност в Китай От България за Китай: Интерес към българските виновност в Китай
Пример какъв брой е значимо едно комерсиалното съдействие сред Китай и България - това е китайският бизнесмен Джанг Чангцинг, който от към седем годин...

Европейският съюз е най-богатият пазар в света, поради което и Китай демонстрира толкоз жив интерес към Европа, изясни икономистът Красен Станчев. Една от силите на китайската стопанска система е, че държавното управление заема дребна част от стопанската система - 20% от Брутният вътрешен продукт, добави той.
Красен Станчев, икономист: Едно население от към милиард и половина, към 85 хиляди души дърпат от стопанската система към себе си и приятелите си. От тях към 1500 взимат решения. Това дава успеваемост във взимането на решения.
Една от забавните сфери на съдействие с Китай е строителството и интернет търговията, добави той.

Друга сходна сфера е логистичният бизнес.

За логистичния хъб в икономическата зона в Пловдив за търговия с Китай във формат „ 16+1 “ приказваха шефът на „ Икономическа зона Тракия “ Пламен Панчев и шефът на отдела за връзки с обществеността към зоната Катя Стойкова.

„ Икономическа зона Тракия “ е привлекателно място за разнообразни вложения и това притегли и китайския интерес, изясни изпълнителния шеф на икономическата зона Пламен Панчев. За това е там основан логистичния хъб за български и европейски артикули за Китай.
Пламен Панчев, шеф на „ Икономическа зона Тракия “: Една от най-големите логистични компании от Китай гостува в центъра в Пловдив за следващ път. Това дава огромна опция за производителите както от България, по този начин и от Източна и Централна Европа.
Логистичният хъб е място, на което непознатите вложители могат да се срещнат на място с това, което европейските производители оферират. Логистичните компании обезпечават тези артикули да стигнат до разнообразни точки на планетата. Големите европейски и международни компании са към този момент в Пловдив, добави Пламен Панчев.
Пламен Панчев, шеф на „ Икономическа зона Тракия “: Всички сме очевидци на огромния китайски интерес. Неслучайно центърът беше посетен преди месец от китайския министър на земеделието дружно с министър Порожанов. При китайските компании присъединяване на страната в решението за непознати вложения е доста огромно, тъй че наличието на китайската страна и ангажираността на институциите ѝ към плана дават огромна сигурност и вяра за сполучливото му развиване.  Посрещат ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян с публична гала Посрещат ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян с публична гала
Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян, който е на посещаване у нас. Официалното посрещане ще е пред...

Директорът „ Връзки с обществеността “ на „ Икономическа зона Тракия “ Катя Стойкова означи огромния прогрес на връзките на България и Китай и в частност - на Пловдив и китайския град Шенжен. Тя означи, че България въпреки всичко остава непозната за китайския народ страна, само че посочи, че Пловдив се радва на огромен студентски продан с китайски студенти.
Катя Стайкова, шеф „ Връзки с обществеността “, Икономическа зона Тракия: В Китай България е известна с киселото мляко, розовото масло и надлежно с прелестната си природа. Известна е и с същинската си храна.
България изнася необятна гама артикули към Китай, удостовери в студиото на „ Денят стартира “ Васил Гелев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР