В стремежа си да привлече някои от най-добрите изследователи на

...
В стремежа си да привлече някои от най-добрите изследователи на
Коментари Харесай

Гамбит за милиони: Open AI примамва кадрите на Google с щедри заплати

В устрема си да притегли някои от най-хубавите откриватели на изкуствен интелект на Гугъл, OpenAI предлага атрактивни пакети за милиони, както и достъп до най-съвременни софтуерни запаси, излиза наяве от отчет на The Information.

Компанията за изкуствен интелект, която към този момент води договаряния за продажба на акции, които биха могли да я оценят на зашеметяващите 86 милиарда $, усилва напъните си да притегли към личния състав си най-хубавите гении от софтуерните колоси.

Планът на OpenAI да назначи експерти по изкуствен интелект от Гугъл включва компенсационни пакети, вариращи от 5 до 10 млн. $ - ход, който ускорява продължаващата война за гении в бранша на изкуствения разсъдък.

Това начинание е в сходство със тактиката на OpenAI за подсилване на нейните благоприятни условия и усилване на позицията ѝ като водач в региона на изкуствения разсъдък, оповестява Business Insider.

Продажбата на акции на OpenAI през април оцени компанията на 27-29 милиарда $, отбелязвайки забележителен растеж по отношение на предходните оценки.

Ако идната продажба се реализира съгласно упованията, най-хубавите чиновници на Гугъл ще имат опция да получат обилни финансови хонорари.

Успехът на OpenAI в привличането на гении от индустриални колоси като Гугъл и Meta е забележим в нейния лист с личен състав, в който над 93 чиновници могат да се похвалят с предходен опит в тези компании.

Ян Лейке, началник на екип, който се концентрира върху привеждането на системите за изкуствен интелект в сходство с човешките ползи, съобщи през август, че компанията търси инженери, учени и мениджъри. 

Финансовият тласък не е единствената причина, която търсените фрагменти би трябвало да вземат поради.

Обявите за работа, да вземем за пример за инженер-изследовател в екипа на OpenAI, разкриват конкурентни годишни заплати, вариращи от 245 000 до 450 000 $, допълнени от бонус " великодушен капитал ", както и спомагателни придобивки.

Фокусът върху нарастването на персоналните приходи е в сходство с уговорката на OpenAI за поощряване на среда, в която чиновниците споделят триумфа на компанията, осведоми Business Insider.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР