В страната засега има 144 учители и 142 ученици, които

...
В страната засега има 144 учители и 142 ученици, които
Коментари Харесай

Общо 144 учители и 142 ученици в страната са заразени с коронавирус

В страната към този момент има 144 учители и 142 възпитаници, които са инфектирани с ковид. Това е доста невисок %, разяснява в Русе заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

По думите й 63 паралелки с възпитаници в страната са под карантина. На фона на 33 000 - 34 000 паралелки това също е извънредно невисок %.

Председателят на Синдиката на българските учители /СБУ/ Янка Такева изясни, че учителите с позитивен тест за COVID-19 са с леки признаци.

"Избирателно се обаждам във всички общини на такива сътрудници и запитвам по какъв начин се усещат ", изясни Такева.

Тя сподели, че синдикатът има фонд "Не си самичък в COVID-19 ". Средствата в него са събрани от членски импорт. Целта е да бъде подкрепят еднократно с не по-малко от 150 лв. инфектиран преподавател, на който му се наложи да бъде признат в болница.

Такева осведоми още, че са контрактувани при актуализацията на бюджета до края на годината 20 млн. лв. в допълнение за обучение, като огромна част от средствата ще отидат за закупуване на машини за филтриране на въздуха в класните стаи.

Целта е да се сътвори по-благоприятна среда. Допълнителни средства ще бъдат ориентирани към образователните заведения и за възстановяване на учебната среда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР