В страната освен коронавирус имаме огнища и на други инфекциозни

...
В страната освен коронавирус имаме огнища и на други инфекциозни
Коментари Харесай

Огнище на заболяване, по-страшно от коронавируса, е открито в Габровско

 " В страната с изключение на ковид имаме огнища и на други инфекциозни заболявания. Огнище с повече от 20 позитивни случаи на Ку-треска има в област Габрово. Това са селата Крамолин, Ловни дол и Саботковци. Има потвърдени 14 случая през вчерашния ден “, уточни Кантарджиев.

Става дума за ветеринарни лекари и личен състав на две кравеферми и една овцеферма.

При температурно положение сътрудниците лекари първо са търсили при тях ковид. Надявам се, че ще се вземат нужните ограничения “, добави професорът.

Припомняме, че преди няколко месеца проф. Кантарджиев сподели какъв брой рискова е ку-треската:

" Ку-треската  е по-страшна от ковид. Смъртността вследстие на болестта възлиза на 12%. За съпоставяне - при ковид тя е 3%, а при елементарния грип - 5%. Ку-треската от своя страна се предава главно от домашните животни, като причинителят се отделя посредством млякото, фекалиите, урината и околоплодната течност при раждане. При хората към 50% от болните демонстрират клинична демонстрация. Става въпрос за грипни признаци - настинка, нараснала телесна температура (39-40`С), главоболие, мускулни болки и други ", сподели проф. Кантараджиев пред Нова тв на 28.02.

36 са новите инфектирани с ковид у нас за последното денонощие, като 15 от тях са настанени в лечебни заведения. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев на постоянния брифинг в Министерски съвет.

Активните области са 9. 2211 общо са случаите на COVID-19 до момента у нас. През вчерашния ден са изследвани 1094 проби.

240 лекари, 3 санитари, 3 водачи на коли за спешна помощ са инфектирани

Излекуваните са 26%, което значи 568 души. Починалите са 108, през вчерашния ден трима души за изгубили живота си. 31-годишен мъж е умрял в Ямбол, имал е диабет и е бил признат в доста тежко положение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР