В страната битката беше кметска, в София - политическа. Това

...
В страната битката беше кметска, в София - политическа. Това
Коментари Харесай

Андрей Райчев: „Възраждане“ се разсърдиха и не подкрепиха Григорова

В страната борбата беше кметска, в София - политическа. Това са разнообразни действителности. Това разяснява по NOVA социологът Андрей Райчев.

Според него в страната ГЕРБ е с голям резултат от към 500 000 гласа. Това сочат данните от гласуването за общински съветници. „ Движение за права и свободи е втора с към 280 000, Българска социалистическа партия е с близо 200 000 гласа в страната. Това е огромен триумф за партията. Политическа партия са четвърти ”, изясни Райчев.

По думите му има политическо разбъркване. „ Поведението на „ Възраждане ” се оказа основно на тези избори. Те чакаха растеж, само че имат спад. Реагираха на този спад против Григорова и не я поддържаха. Това е политическа неточност. „ Възраждане ” не се приспособиха към новата обстановка и се разсърдиха на Григорова ”, добави социологът.

Той посочи, че общата политическа картина няма да се промени скоро. „ За ПП-ДБ съюзът с Борисов е доста неприятно нещо ”, добави Райчев.

„ Григорова има два типа гласове – алените гласове за новото ляво, това са 20%. До тези 40 и няколко %, които набра, е протестен избор. Част е герберски и на „ Възраждане “, само че едно е да те поддържа водачът, едно е да не те поддържа “, сподели Райчев.

По отношение на политическата настройка Андрей Райчев уточни, че надали ще има огромни разбърквания след локалните избори: „ И да има дребни трусове, огромно не може да има. Картината не може да се промени до края на войната. Дотогава всички наши съдружници ще ни споделят: „ Стойте устойчиво! “.

Андрей Райчев добави: „ За ПП-ДБ съюзът с Борисов им е извънредно противен. Те всеки ден се разсънват с мисълта какъв брой им е неприятно “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР