В страна, обсебена от слабостта, Ozempic е най-новият в дългата

...
В страна, обсебена от слабостта, Ozempic е най-новият в дългата
Коментари Харесай

Отслабването с Ozempic води до рак!

В страна, захласната от слабостта, Ozempic е най-новият в дългата поредност от чудеса за намаляване. След утвърждението му през 2017 година за подкрепяне на контрола на кръвната захар при диабетици вид 2, новините бързо се разпространиха, че той също по този начин предизвиква загуба на тегло; бързо напред до 2023 година и #Ozempic има над 300 милиона гледания в TikTok.

Знаменитости и инфлуенсъри бързо се хванаха за Ozempic и до момента лекарството е постигнало известност. Толкова доста, че диабетици вид 2 се борят за достъп до него заради интензивното му търсене.

Според Komodo Health през 2022 година са изписани над 5 милиона предписания за Ozempic или сходни медикаменти Mounjaro, Wegovy и Rybelsus.

Това, което научихме (или по-скоро потвърдихме) посредством тази последна вълна от медикаменти за намаляване е, че нашето общество продължава да дава приоритет на слабостта пред действителното здраве. Докато се фокусираме върху везните и талията си като Полярната звезда на здравето, забравяме, че имаме все по-голям недостиг на редица значими хранителни субстанции, които ни защищават от заболявания.

Деветдесет и пет % от популацията на Съединени американски щати не дава отговор на целесъобразния дневен банкет на фибри. Други 75 % не получават задоволително магнезий. В международен мащаб 1,1 милиарда души са с недостиг на цинк (чиито признаци могат да отразяват тези на заболяването на Алцхаймер) заради несъответстващ хранителен банкет.

Съществува и фактът, че Ozempic, както всички медикаменти, може да има странични резултати. Най-честите, съгласно уеб страницата на лекарството, са: „ гадене, повръщане, диария, стомашна (коремна) болежка и запек. “

Също по този начин се загатва „ Възможни тумори на щитовидната жлеза, в това число рак “. Един неупоменат, само че постоянно съобщаван непряк резултат се назовава „ Ozempic Face “. Освен това, с цел да поддържате загубата на тегло, би трябвало да останете на Ozempic за неопределен срок – в случай че не сте употребявали Ozempic, с цел да започнете по-здравословни привички към храната, упражненията, съня и така нататък

Но дано бъдем ясни: Ozempic трансформира играта за мнозина. Има диабетици, които се нуждаят от Ozempic. Има хора, за които генетиката играе доста по-голяма роля за размера на тялото им, в сравнение с диетата и метода на живот. Има хора, за които загубата на тегло е здравословен проблем и които са пробвали всичко без резултат. И дали да приемате или не това лекарство е здравно решение.

Но това не е правилно за всички консуматори. Въпросът, който би трябвало да прибавим към полемиката, е: по какъв начин можем да създадем действителни усъвършенствания на здравето и хроничните болести? В тези диалози в лекарския кабинет по отношение на Ozempic (или Wegovy, същото лекарство, употребявано за лекуване на затлъстяване), лекарят също ли пита: Какво ще ядете, до момента в който приемате това лекарство?

Раздвижвате ли се денем? какъв брой добре спиш Какви са вашите равнища на стрес? Тези диалози би трябвало да бъдат част от всяко наставление. Защото едно лекарство не е решението на епидемията от наднормено тегло в Америка.

В същото време би трябвало да преодолеем изтощената сентенция „ яжте по-малко, спортувайте повече “. Видяхме какъв брой малко това обръщение в действителност оказва помощ на хората да станат по-здрави. И това е по този начин, тъй като в нашия спор за храната се губи елементарното обръщение, че храната е доста повече от калории, които предизвикват наддаване на тегло.

Дори в случай че би трябвало да гледаме на храната чисто от позиция на нейните физиологични резултати (забравяйки за миг, в случай че можете, връзката й със фамилията, културата, приключенията и радостта), когато се фокусираме върху калориите, ние споделяме единствено дребна част от историята. Храната обезпечава съществени витамини и минерали.

Той ни доставя аминокиселини за създаване на мускули, липиди за основаване на хормони, глюкоза за зареждане на мозъка ни. По създание изборът на храна, който вършим, визира всеки аспект от нашето здраве и благоденствие.

Да вземем образец: типичен омлет със спанак. Яйцата съдържат малко протеини и мазнини. Протеинът се разгражда, с цел да образува аминокиселини, които тялото употребява като LEGO блокове, с цел да направи структурни протеини, ензими, хормони и даже невротрансмитери.

Жълтъкът също е един от най-хубавите източници на холин (от който 90 % от нас не получават достатъчно), предходник на невротрансмитера ацетилхолин, който е от решаващо значение за образуването на паметта.

Спанакът в този омлет е богат на неразтворими фибри, които прибавят размер към изпражненията ви, до момента в който храната минава през храносмилателната система, помагайки за попречване на запек; както и някои разтворими фибри, които подхранват положителните чревни бактерии, помагайки за угнетяване на възпалението в червата и на собствен ред в мозъка. Фибрите също играят значима роля в детоксикацията, подобряването на вашия липиден профил и регулирането на глюкозата.

Спанакът също по този начин доставя фолиева киселина (витамин В, който оказва помощ за образуването на ДНК, РНК и червени кръвни клетки), витамин С (антиоксидант, нужен за растежа и възобновяване на всички телесни тъкани) и каротеноиди, клас фитонутриенти, които са свързани с понижен риск от рак, сърдечни болести, диабет и невродегенеративни болести. Въпреки че този образец не рисува цялата картина, той демонстрира, че храната и нейните хранителни субстанции са доста по-сложни, в сравнение с им приписваме.

Същият принцип важи и за придвижването. Има доста повече за извършения от изгаряне на калории: аеробните извършения задействат имунната ви система, което ви прави по-малко податливи на вирусни болести. Укрепва сърцето ви и усъвършенства притока на кръв. Повишава настроението ви, оказва помощ ви да спите по-добре през нощта и уголемява хипокампуса, мозъчната област, участваща в ученето и паметта.

Ползите от силовите тренировки са еднообразно впечатляващи: в неотдавнашен мета-анализ, преглеждащ данни от 1,5 милиона участници в изследването, силовите тренировки са свързани с съвсем 20% понижение на риска от сърдечно-съдови болести, рак, диабет, рак на белите дробове и всички други. предизвикват смъртност.

Науката и медицината са надхвърлили логаритъма „ признати калории = изчерпани калории “ – ние не сме машини. Все отново тънкостите на нашите метаболитни системи са толкоз комплицирани, че най-новите проучвания в науката за храненето просто удрят върха на айсберга. Докато научаваме какво се крие изпод, дано не забравяме основите, на които са ни научили нашите родители: яжте разнообразните и цветни храни в чинията си, с цел да ви оказват помощ да растете здрави и да останете мощни. Движете се постоянно, с цел да се чувствате добре, да мислите ясно и да спите умерено. Всичко останало – даже и да има 300 милиона гледания в TikTok – е просто звук.

Корекция, 22 февруари: Оригиналната версия на тази история неправилно характеризира констатациите на Komodo Health за броя на рецептите, написани за медикаменти за намаляване през 2022 година Имаше 5 милиона, написани за Ozempic, Mounjaro, Wegovy и Rybelsus взети дружно, не за Ozempic и Мунджаро самичък.

Материалът е преведен особено за БЛИЦ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР