Хората в Китай могат да живеят две години по-дълго, след като замърсяването на въздуха падна с 42%

...
В столицата Пекин замърсяването се срина с 56,2% през този
Коментари Харесай

В столицата Пекин замърсяването се срина с 56,2% през този период – което означава, че някой в ​​града вече може да очаква да живее 4,2 години по-дълго.< /p>

Агресивните политики за подобряване на условията бяха единствената причина за лекия спад в глобалното замърсяване през този осемгодишен период – и без тях нивата щяха да се повишат.

„Война срещу замърсяването“ беше обявено през 2014 г. - с ограничения за колите, наложени в големите градове и строителството на нови въглищни електроцентрали, забранено в определени райони.

Въпреки че това е рядка добра новина, докладът на Чикагския университет предупреждава за замърсяване в Китай все още е шест пъти по-висок от насоките на Световната здравна организация.

В Пекин остава три пъти по-висок, отколкото в Лос Анджелис, най-замърсеният град в САЩ.

Шофирате през Франция това лято? Това е, от което ще се нуждаете, за да избегнете глоба.

Академиците също подчертаха, че подобренията в очакваната продължителност на живота могат да бъдат загубени, ако качеството на въздуха в Китай се върне на предишните нива.

„Въпреки напредъка на Китай в намаляване на замърсяването, е необходим по-голям напредък за достигане на концентрациите на замърсяване на въздуха, които СЗО счита за безопасно ниво“, се казва в доклада.

Прочетете още новини за климата:
Обединеното кралство облекчава правилата за замърсяване на водните пътища
Гръцкият горски пожар е най-големият в ЕС от 23 години

Как замърсяването на въздуха може да повлияе на страдащите от деменция

Съавторите казаха, че страната все още има едно от най-големите здравни бремета от замърсяване в света по отношение на загубени години живот - и е на второ място след Индия.

Като цяло само шест държави са отговорни за три четвърти от глобалното замърсяване на въздуха: Индия, Китай, Пакистан, Бангладеш, Нигерия и Индонезия.

Щракнете да се абонирате за ClimateCast с Tom Heap, където и да получавате вашите подкасти в сравнение с 1998 г.

Всичко това идва, докато се шуми около спорната зона с ултраниски емисии (), която влезе в сила в външните квартали на Лондон вчера.

Протестиращи срещу ULEZ отвън Downing Street

Автомобилите, чиито коли не отговарят на стандартите за емисии, се таксуват с £12,50 на ден - като кметът на Лондон Садик Хан каза, че това е "жизненоважно" за почистването на въздуха в столицата.

Доклад на кметството твърди, че ULEZ е намалил концентрациите на токсичен азотен диоксид с 46% в централен Лондон, но някои изследват ефективността на политиката.

Критици - включително министър-председателят Риши Сунак - предупредиха, че ежедневните такси "ще ударят работещите семейства" .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР