В столицата на Армения - Ереван, избухнаха нови сблъсъци между

...
В столицата на Армения - Ереван, избухнаха нови сблъсъци между
Коментари Харесай

Бой на протест срещу премиера на Армения – полицията изскубна от тълпата лидерите на опозицията

В столицата на Армения - Ереван, избухнаха нови конфликти сред протестиращи и полиция. Арестуван е водачът на опозицията Никол Пашинян. Това стана след неуспеха на опитите да се прекратят антиправителствените митинги в Армения, оповестиха международните организации.

Разговорът сред арменския министър председател Серж Саркисян с Пашинян завърши бързо. " Дошъл съм да обсъдим вашата оставка ", сподели Пашинян на премиера пред телевизионните камери.

„ Това не е разговор, това е шантаж “, съобщи Саркисян и напусна залата в хотела, където бе планувана срещата.

Арменската полиция съобщи, че водачът на антиправителствените митинги Никол Пашиян, е бил „ принудително изнесен “ от протестния протест.

„ Въпреки многократните апели да се спрат противозаконните манифестации, Пашиян продължи да води демонстрацията “ в Ереван, оповестиха от полицията, добавяйки че Пашиян и други двама опозиционни
членове на Народното събрание са били „ принудително изнесени от мястото “, откакто полицията разпръсна митинга.

Опозицията в Армения желае оставката на премиера по отношение на конституционна корекция, която съгласно съперниците му е опит той да се задържи на власт. Серж Саркисян беше определен за министър председател откакто служи оптималния период от два мандата като президент. Докато беше държавен глава той промени конституцията, трансформирайки страната в парламентарна република, в която властта е в ръцете на държавното управление.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР