В столичния квартал Гоце Делчев“ 40 гаража са под вода.

...
В столичния квартал Гоце Делчев“ 40 гаража са под вода.
Коментари Харесай

С въжена стълба и кирки: Столичани отпушват шахти, за да не им се наводнят гаражите

В столичния квартал „ Гоце Делчев “ 40 гаража са под вода. Причината са запушени шахти. При всеки дъжд имало над един метър вода и се наводнявали колите на хората.

Пострадалите сами са извадили от запушените шахти отвертки, павета и бордюри.

Около 140 сигнала са подадени в София за наводнени улици, изби и счупени дървета и клони

„ При всеки дъжд трептя. С всичките съкооператори сме в бойна подготвеност “, сподели един от потърпевшите Валери Митов. По думите му повода за наводненията е, че дъжда, който се излива върху кварталите „ Манастирски ливади “ и „ Гоце Делчев “ се стича в гаражите. Щетите са колите и цялата техника, която складират в гаражите.

„ На наш комшия колата се беше отворила като консервена кутия и отиде за скрап. Това е ситуацията – колите гният. Общината не си мърда пръста “, показа различен потърпевш.

Най-тежка е обстановката в кварталите ''Симеоново'', ''Драгалевци'' и ''Витоша''

Жителите демонстрираха по какъв начин хвърлят въжена стълба в шахтата, с цел да вадят отпадъци. Помагат си и с кирки. По думите им от доста години чакат решение на казуса.

От „ Софийска вода “ обявиха, че незабавно са пратили екип за отпушване при сигнал. Но тези шахти не били тяхна отговорност, тъй като били на тревни площи. Въпреки това поеха ангажимент да вкарат тежка техника и да оправят казуса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР