В Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) ще извършват имунизации на

...
В Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) ще извършват имунизации на
Коментари Харесай

В СРЗИ ще извършват имунизации на деца срещу морбили, паротит и рубеола

В Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) ще правят имунизации на деца против морбили, паротит и рубеола, се показва на уеб страницата на инспекцията. Имунизациите ще са в делничните дни, от 8:30 до 12:00 ч. и от 12:30 до 17:00 ч. в имунизационния кабинет на СРЗИ.

Инициативата е ориентирана към деца без персонален доктор с пропуснати имунизации и реимунизации с ваксина против морбили, паротит и рубеола, прецизираха от СРЗИ.

Близо 12 500 деца са с неточен имунизационен статус против морбили, оповестиха на уеб страницата на кампанията „ Плюс мен “, инициирана от Министерството на здравеопазването. Данните са за 2023 година, когато обсегът на имунизирани с първи банкет против морбили е 91,6%, а с втори банкет – 87,4%, допълниха от „ Плюс мен “. Заболяването може да бъде отстранено посредством имунизация, само че за задачата е належащо да бъде реализирано над 95% ваксинално покритие на подлежащите.

От началото на тази година до 7 април в страната е регистриран един случай на морбили, демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания. За същия интервал на предходната година не са обявени случаи на болестта. В края на предходната година главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев предупреди, че има риск от разпространяване на заболяването в България поради повърхностен имунизационен обсег. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР