В столичната болница Св. Анна отчитат засилен интерес към ваксините,

...
В столичната болница Св. Анна отчитат засилен интерес към ваксините,
Коментари Харесай

Нови кабинети за ваксинация в София

В столичната болница " Св. Анна " регистрират засилен интерес към имунизациите, на фона на цялостния спад в искащите да се ваксинират.

Там даже беше открит нов пункт за имунизация на деца.
Снимка: bTV
" През последната седмица искащите да си създадат ваксина в нашия имунизационен център се усилиха съвсем двойно. Ако през предишния месец обслужвахме към 100-150 пациенти дневно, през днешния ден те към този момент са 200. Това, несъмнено, не е най-хубавият ни резултат, само че все пак се радваме, че хора от всички възрастови групи желаят да се имунизират ", съобщи зам.-директорът на болничното заведение доктор Ивелина Георгиева.

Тя добави, че необикновен интерес се следи от страна на младежите, както и фамилиите с деца.

" В момента, в който позволиха имунизирането на деца над 12 години, всекидневно започнаха да идват най-малко 4-5 фамилии със своите деца, които да бъдат имунизирани. Родителите дават своето осведомено единодушие, само че и децата също са уверени, че би трябвало да го създадат, като всички се стремят имунизационният развой да бъде приключен преди началото на образователните занятия ", добави доктор Георгиева.

През последните дни пред имунизационния пункт на " Св. Анна " се образуват даже опашки от чакащи, с цел да се ваксинират, само че те се движат относително бързо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР