В става въпрос за регулиране на различията в интерпретациите по

...
В става въпрос за регулиране на различията в интерпретациите по
Коментари Харесай

Заев: Несправедливо е България да ни налага вето

В става въпрос за контролиране на разликите в интерпретациите във връзка с историята, съобщи министър председателят на Северна Македония. В изявление за вестник „ Luxemburger Wort ” той споделя, че неговите сънародници са „ извънредно огорчени ” от през декември 2020 година
С такова отношение самият Европейски съюз не би видял бял свят, сподели още министър председателят.
„ Тогава европейците гледаха към бъдещето, а не към предишното. И за това би трябвало да става въпрос и през днешния ден ”, счита Заев.
Според него, към момента има късмет да се откри решение за българското несъгласие преди юни, само че за задачата Скопие се нуждае от помощта на останалите страни от Европейски Съюз, „ които да потвърдят, че те също живеят с полезностите на Европейски Съюз и няма да разрешат историческите разногласия да пречат на бъдещето на една страна ”.
 Заев: Правителството няма да договаря за македонските еднаквост и език Заев: Правителството няма да договаря за македонските еднаквост и език
Правителството нито е преговаряло, нито ще договаря за македонската еднаквост и македонския език. Универсално право на всички народи...
По отношение на желанието на страната да се причисли към Европейски Съюз, макар всички трудности, Заев декларира, че в тази ситуация на районен съд Македония има огромно болшинство в поддръжка на този развой. 26 държави-членки са за започване на договарянията.
„ Убеден съм, че разширението ще продължи да бъде част от политическия дневен ред на Европейски Съюз, тъй като районът на Западните Балкани е заобиколен от Европейски Съюз. Едва ли Европейският съюз има интерес да ни остави на извън, защото други сили на драго сърце дебнат на Балканите – да вземем за пример Китай и Русия. Нашето място е в Европейски Съюз, макар всички разочарования ”, съобщи македонският министър председател.
Той акцентира, че страната му е отбелязала сериозен прогрес във връзка с прозрачността на институциите, битката с корупцията и независимостта на правосъдната система.
„ Бих желал сътрудниците от Европейски Съюз да извърнат повече внимание на нашите големи старания и да ги възнаградят. Ето за какво чакам диалозите да стартират през 2021 година ”, съобщи Зоран Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР