В старанието си да отговорят на някои въпроси, свързани с

...
В старанието си да отговорят на някои въпроси, свързани с
Коментари Харесай

7 неочаквани факта за любовта и връзките, които науката потвърди през последните години

В старанието си да отговорят на някои въпроси, свързани с любовта, учените доближиха до някои в действителност изненадващи изводи. Някои легенди бяха развенчани и се постанова да осмислим новата информация по любовните въпроси. Понякога препоръките от откривателите са изключително потребни, с цел да намерим половинката си или да спасим връзката си от разпад.

Bright Side е събрал 7 проучвания в региона на логиката на психиката, които биха били от изгода за тези, които търсят отговорите в любовта.

1. Всичко зависи от първата целувка.

Едно изследване от Оксфордския университет сочи, че първата целувка може да се употребява като източник на потребна информация по отношение на капацитета на връзката. По предписание целувките са в действителност изключително значими за дълготрайните връзки (най-вече за жените). Изводът от изследването разколебава предходните хипотези, че най-важната цел на целувката е да усили равнището на възбуденост.

2. Хората, които прекарват повече от 25 години от живота си дружно, стартират да си наподобяват и физически.

Учени от Мичиганския университет са подложили на изследване външните белези на двойки. Резултатите сочат, че след 25-годинишен взаимен живот се следят от ден на ден сходни черти сред съпрузите. Нещо повече, колкото по-щастлив фамилен живот имат двойките, толкоз повече си наподобяват те. Предполага се, че вътрешната естетика се отразява на лицевите белези на двамата.

3. Възрастта, при която се случва първият сексуален акт, оказва по-нататъшно въздействие върху сантименталния живот.

Учени от тексаския университет в Остин са стигнали до извода, че тези, които са осъществили първия си сексуален акт на 19-годишна възраст или по-късно, е по-вероятно да имат щастлива сантиментална връзка като възрастни. Освен това е малко евентуално да сключат брак прекомерно рано и като цяло ще имат по-малко полови сътрудници в живота си. Също по този начин се счита, че те са по-склонни да основат крепко семейство и да имат моногамни връзки.

4. Романтичните филми заздравяват брака.

Едно скорошно изследване сочи, че рискът от бракоразвод понижава, в случай че двойката обича да гледа сантиментални филми. Установено е, че подобен вид филми оказва помощ на сътрудниците да намерят някои отговори за личните си взаимоотношения, също така ги подготвя към милувки и деликатност.

5. Снимка на обичания понижава болката.

Ново изследване твърди, че фотографията на обичания човек оказва помощ да се понижи болката. Държането и галенето на ръката му работи по същия метод. Проучването е въз основата на дами, които са били в щастлива връзка през последните минимум 6 месеца. По време на опита те са съобщавали равнището на болката си по десетобалната система, до момента в който гледат фотография на обичания си, на чужд човек и на стол. Оказва се, че фотосите на приятелите им фактически намалява болката.

6. Модерните/Съвременните бракове изискват доста повече мисли, разбори, самооценки.

Учени от Северозападния университет (САЩ) са разкрили главната причина, която води до бракоразвод в днешно време. В актуалните връзки сътрудниците чакат доста по-голяма психическа задоволеност, до момента в който в предишното от голяма важност е била най-много потребността от сигурност, сигурност. Днес хората считат, че бракът им би трябвало да запълни някакви техни персонални душевни пропасти или възприятие за непълноценност. Затова разпореждат прекомерно огромни упования на колегата си, което напълно естествено постоянно води до отчаяние. Ако единият от двамата не поставя задоволително старания, другият се гневи. Спасението в този случай е да се откри златната среда, да се претеглят плюсовете и минусите и да се подредят вярно целите. Идеалният сътрудник не съществува. И вие самият не сте подобен.

7. Мъжете с по-висок коефициент на просветеност са по-малко склонни да изневерят.

Учени от Вашингтонския университет в Сейнт Луис са открили, че по-интелигентните мъже е по-малко евентуално да изневерят. Изследването се основава на хиляди мъже и младежи, които са били подложени на разнообразни въпроси и сложени в хипотетични обстановки. Резултатите недвусмислено сочат, че по-умните от тях избират моногамията.

Що се отнася до дамите, равнището на просветеност при тях съгласно учените няма отношение към склонността за невярност.

Превод: Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР