В сряда върховният съд на Турция отказа да разгледа жалба

...
В сряда върховният съд на Турция отказа да разгледа жалба
Коментари Харесай

Върховният съд на Турция отказа да разгледа жалба на прокюрдски депутат

В сряда висшият съд на Турция отхвърли да прегледа тъжба на водещ прокюрдски народен представител против изключването му от Народното събрание поради обвинявания в гнет, свързани с обява в обществената мрежа.
Този месец Народното събрание лиши Омер Фарук Гергерлиоглу от Народнодемократичната партия (HДП) от мястото му, откакто беше наказан за " разпространяване на терористична агитация " в обществените мрежи. Съответният пост съдържа публикация, в която сложени отвън закона кюрдски бойци, които водят протест против управляващите в Анкара от десетилетия, приканват държавното управление да направи крачка към мира.
 Кюрди арестували 53 джихадисти в бежански лагер в Сирия Кюрди арестували 53 джихадисти в бежански лагер в Сирия
Кюрдските сили обявиха, че са арестували 53 обвинени членове на групировката " Ислямска страна " в лагер в североизточна Сирия за жанр...
Гергерлиоглу раздразни държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган, като хвърли светлина за нарушаванията на правата на индивида, които се пренебрегват от одобрените турски медии, в това число претърсвания на голо на дами в ареста. Конституционният съд съобщи в сряда, че не е способен да се произнесе по жалбата на Гергерлиоглу, заяви формалната Анадолска организация.
Гергерлиоглу написа в Туитър, че в този момент има намерение да подаде тъжба до Европейския съд по правата на индивида в Страсбург. Върховният съд на Турция също би трябвало да реши в сряда дали да одобри обвинителен акт за възбрана на НДП поради хипотетичните й връзки със неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).
Турското държавно управление споделя, че НДП - третата по величина партия в Народното събрание - е политическият фронт за ПКК, което партията отхвърля.
ПКК е включена в черния лист като терористична организация от Анкара и нейните западни съдружници и води протест против турската страна от 1984 година насам.
 Турция нанесе въздушни удари против кюрди в Сирия Турция нанесе въздушни удари против кюрди в Сирия
Турските военновъздушни сили в събота вечерта са нанесли въздушни удари против зона, следена от кюрдските бойци в Северна Сирия. Т...
Висш прокурор този месец внесе обвинителен акт в Конституционния съд с последна цел да разформироване на НДП и възбрана на 687 членове на партията да вземат участие в политиката за пет години.
Опитът за възбрана на партията се натъкна на юридически проблем във вторник, когато специфичен правосъден докладчик заключи, че делото на прокурора има " дефекти ", свързани със самоличността и функциите на някои от обвинените.
Сега съдът има опция или да изпрати обвинителния акт за по-нататъшна работа, или да го одобри и да разреши на прокурора да поправи позицията си по време на процеса, разяснява турската телевизия НТВ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР