В сряда в Брюксел ще се проведе третата среща на

...
В сряда в Брюксел ще се проведе третата среща на
Коментари Харесай

САЩ ще бъдат домакин на трета среща с 50 държави за оръжейните доставки за Украйна

В сряда в Брюксел ще се организира третата среща на контактната група за оръжейните доставки за Украйна с присъединяване на близо 50 страни, с цел да се разбере каква спомагателна помощ може да бъде предоставена. Постоянният представител на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит съобщи това на брифинг в Брюксел.

" Съединени американски щати имат намерение да изслушат Украйна и да обсъдят каква друга помощ може да й окаже НАТО. За тази цел Съединени американски щати ще проведат тук в сряда трета среща на контактната група за доставки на оръжие за Украйна с близо 50 страни ", сподели тя. Срещата ще се организира преди плануваната среща на министрите на защитата на НАТО в Брюксел на 15-16 юни.

Страните от НАТО се пробват да се приспособят към настояванията на Киев за спомагателни доставки на оръжие, които непрестанно се трансформират, съобщи посланикът на Съединени американски щати в алианса. " Почти всеки ден чуваме непосредствено от тях (украинското управление - бел. ред.) за техните потребности, от които те считат, че се нуждаят ", сподели тя. „ Списъкът се трансформира. В началото се фокусирахме върху съоръжение за противовъздушна защита, по-късно ставаше дума за муниции, имаше миг, в който говорихме за брегова защита, говорихме за тежка ракетна артилерия, след това диалогът се измести към бронираните транспортни средства ", се споделя в обявата, като се акцентира, че Съединени американски щати работят с сътрудниците си, с цел да " доставят оръжия допустимо най-бързо, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР