В сряда тази седмица Мейвис Ванчик от Масачузетс, САЩ, спечели

...
В сряда тази седмица Мейвис Ванчик от Масачузетс, САЩ, спечели
Коментари Харесай

Какво да правите, след като спечелите от лотарията

В сряда тази седмица Мейвис Ванчик от Масачузетс, Съединени американски щати, завоюва джакпота от 759 милиона $. Първото, което тя направи, е да се обади на работа и да каже, че на идващия ден няма да пристигна. Нито в миналото още веднъж изобщо.

В тази връзка Bloomberg събра препоръки, които да оказват помощ на нея, както и на всеки, спечелил огромна сума пари от
лотарията, с цел да им помогне да ги резервира. Те важат освен за Съединени американски щати, а са използвани и в България.

Ванчик, както множеството спечелили, реши да получи сумата си на един път, вместо на равни заплащания през идващите 30 години. В този случай обаче тя не получава цялата сума от 759 милиона $, а много по-малко: 480 милиона, или 336 милиона след налозите. Въпреки че сумата въпреки всичко си остава огромна, постоянно разновидността с равни годишни заплащания е по-добрият. Няма гаранция, че ще съумеете да инвестирате добре парите си, а постоянните заплащания за идващите 30 години понижават опцията просто да ги пропилеете, както направиха доста други печеливши.

Бъдете деликатни с непознати, познати и далечни родственици: Много хора ще се появят сякаш от нищото - с цел да изискат част от парите под някакъв предтекст. Ако им обещаете каквото и да е, това може да ви аргументи доста главоболия. Избегнете сходни срещи, като изключите телефона си и се покриете за няколко седмици - може да отидете и на почивка.

Потърсете помощ: Липсата на опит е рискова. Спечелилите от
лотарията, както и доста от добре платените спортисти, нямат опит в ръководството на огромни суми пари. Това е огромна отговорност, по тази причина намерете доверени хора, които да ви оказват помощ - юрист, счетоводител и финансов консултант. Попитайте богатите хора, които познавате, и те ще ви насочат.

Научете се да казвате " не ". Вие не сте ангел-инвеститор или венчър капиталист. Вместо да губите време и пари по всяка странната концепция за инвестиция, която вторият ви братовчед има, накарайте вашият юрист или финансов консултант да отклонява сходни оферти.

Създайте си бюджет и решете какво ще си купите в близко бъдеще: ново жилище, кола, лодка или други скъпи играчки и по какъв начин ще разпределите парите си, с цел да живеете напред.

Поучете се от историята. Има дълъг лист от късметлии, спечелили от
лотарията, за които нещата не приключват добре.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР