В сряда социалните мрежи фейсбук, инстраграм и WhatsApp се сринаха.

...
В сряда социалните мрежи фейсбук, инстраграм и WhatsApp се сринаха.
Коментари Харесай

Експерт: Най-вероятната причина за срива на фейсбук е вътрешна грешка

В сряда обществените мрежи фейсбук, инстраграм и WhatsApp се сринаха. От „ Facebook “ разгласи, че повода е смяна на сървърната настройка, само че не се разяснява нищо съответно. Какво породи този срив и има ли сигурност за нашите персонални данни в интернет пространството разяснява Димитър Ганчев от интернет общество - България в утринния блок на Българска национална телевизия.

Димитър Ганчев показа, че обществото е доста заинтригувано какво се тъкмо се е случило и за какво досега нищо съответно не се оповестява.

Необичайно е толкоз дълго да не споделят, при предходни сходни случаи излязоха с много детайлно изложение. Можем единствено да гадаем какво се е случило, съгласно мен е обвързвано с ауторизацията на потребителите. Но методът, по който се случи, не подсказва, че е офанзива, а вътрешна неточност, която няма по какъв начин да отгатнем. Според мен е смяна, която те са правили и не са съобразили, разяснява Ганчев.

Димитър Ганчев добави, че е допустимо да е направена в логаритмите си или методът, по който са съхраняват данни за потребителите.

Той добави, че това виртуално пространство постоянно е било нестабилно.

Когато предоставяме персоналните си данни, те са налични за всички. Подобен вид компании могат да популяризират нашите данни. Не можем да избегнем този развой към момента, само че могат да се вкарат законови регламенти, сподели още Димитър Ганчев.

Той показа, че сривът е траял към 21 часа. Според него обществената мрежа „ Facebook “ е изгубила към 10 млн. $ от рекламодатели, само че по-големият проблем е развалената репутацията на компанията. Той разяснява, че огромна част от бизнесите са открили, че е рисковано цялата им активност да е съсредоточена в една обществена мрежа и биха потърсили други други възможности, изнасяйки част от разноските си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР