В сряда Сингапур екзекутира мъж, обвинен в координиране на доставка

...
В сряда Сингапур екзекутира мъж, обвинен в координиране на доставка
Коментари Харесай

Сингапур екзекутира мъж за координиране на доставка на канабис

В сряда Сингапур екзекутира мъж, упрекнат в съгласуване на доставка на канабис , макар молбите за опрощение от фамилията му и митингите на деятели, че е бил наказан въз основа на незадоволителни доказателства, предава Асошиейтед Прес.

46-годишният Тангараджу Супия беше наказан на гибел през 2018 година за съучастничество в трафика на един кг канабис . Според законите на Сингапур трафикът на повече от 500 грама канабис може да докара до смъртно наказване.

Тангараджу беше обесен в сряда сутринта и фамилията му получи смъртния акт, съгласно публикция в " Туитър " на активистката Кирстен Хан от Transformative Justice Collective, която се застъпва за унищожаване на смъртното наказване в Сингапур.

Въпреки че Тангараджу не е бил хванат с канабиса, прокурорите споделиха, че телефонните му диалози го наблюдават като лицето, отговорно за координирането на доставката на опиатите. Тангараджу твърди, че не той не е общувал с другите, свързани със случая.

На брифинг на Организация на обединените нации за човешките права във вторник, представителят Равина Шамдасани прикани държавното управление на Сингапур да одобри " формален мораториум " върху изтезанията за закононарушения, свързани с опиати.

" Налагането на смъртно наказване за закононарушения, свързани с опиати, е несъвместимо с интернационалните правила и стандарти ", сподели Шамдасани, който добави, че възходящите доказателства демонстрират, че смъртното наказване е неефективно като възпиращо средство.
 Китайските богаташи избавят парите си в Сингапур
Китайските богаташи избавят парите си в Сингапур

Промените в Пекин тревожат бизнесмените

Властите в Сингапур споделят, че то има възпиращ резултат, базирайки се на изследвания, че трафикантите придвижват количества под прага, който би довел до смъртно наказване.

Налагането на смъртно наказване за опиати в островната страна е в контрастност с нейните съседи. В Тайланд , а наложителното смъртно наказване за тежки закононарушения.

Сингапур екзекутира 11 души предходната година за закононарушения, свързани с опиати. Един случай, който провокира интернационално безпокойствие, включваше малайзиец, чиито юристи споделиха, че е с умствени увреждания .

Азиатската мрежа срещу смъртното наказване дефинира изтезанието на Тангараджу като " неоправдателна ".

" Продължаващото потребление на смъртното наказване от държавното управление на Сингапур е акт на очевидно неуважение на интернационалните правила за правата на индивида и хвърля сянка върху легитимността на наказателноправната система на Сингапур ", се споделя в изказването.
 Бруней няма да постанова смъртно наказване за еднополов секс
Бруней няма да постанова смъртно наказване за еднополов секс

В неделя султан Хасанал Болкия наложи мораториум върху смъртното наказване

Роднини и деятели са изпратили писма до президента на Сингапур Халима Якоб, с цел да го молят за опрощение. Във видео, оповестено от Transformative Justice Collective, племенницата и племенникът на Тангараджу приканиха обществеността да изрази угриженост пред държавното управление по отношение на идната екзекуция на Тангараджу.

Молба, подадена от Tangaraju в понеделник за отсрочване на изтезанието, беше отхвърлена без чуване във вторник.

" Сингапур твърди, че дава на хората, наказани на гибел, " подобаващ развой ", само че в реалност нарушаванията на справедливия развой в случаи на смъртно наказване са норма: обвинените остават без правно посланичество, когато са изправени пред неизбежна екзекуция, защото юристите, които поемат такива каузи, са сплашвани и унизени ", сподели Мая Фоа, шеф на правозащитната организация с нестопанска цел Reprieve.

Критиците споделят, че смъртното наказване в Сингапур е налагано най-много На " мулета " от ниските равнища на трафика на опиати и не е направило доста за прекъсването му и проведените банди. Но държавното управление на Сингапур твърди, че на всички екзекутирани е възложен цялостен подобаващ развой според закона и че смъртното наказване е належащо за отбрана на жителите.

Британският милиардер Ричард Брансън, който е безапелационен срещу смъртното наказване, също прикани за прекъсване на изтезанието в обява в блог, като сподели, че " Сингапур може да е на път да убие почтен човек ".

Сингапурските управляващи разкритикуваха изказванията на Брансън, заявявайки, че той е посочил пренебрежение към сингапурската правосъдна система, защото доказателствата демонстрират, че Тангараджу е отговорен.
 Сингапур ще анулира закона, забраняващ секса сред мъже
Сингапур ще анулира закона, забраняващ секса сред мъже

Досега законът предвиждаше две години затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР