В сряда ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има

...
В сряда ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има
Коментари Харесай

Слънчево с температури до 33 градуса в срядa


В сряда ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места за малко ще превали. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан североизточен вятър.

Максималните температури ще са най-вече сред 28 и 33 градуса, в София - към 28 градуса.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево и топло. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 24-28 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд, основно в масивите от западната половина от страната, ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места кратковременно ще превали. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20 градуса, на 2000 метра - към 14 градуса.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево. След обяд над Северна България и планинските региони ще се развие купеста облачност и тук-там ще превали и прегърми. Дневните температури ще са високи - сред 29 и 34 градуса.

В петък по-късно денем и през нощта против събота, под въздействие на идващ добре изразен леден атмосферен фронт, над северозападната половина от страната, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В обособени региони преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Очакват се градушки. С доста слънчеви часове и с високи температури ще се задържи в югоизточната половина от страната. Предстои внезапно намаляване на температурите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР