В сряда Русия предупреди Запада, че подготвя широк отговор на

...
В сряда Русия предупреди Запада, че подготвя широк отговор на
Коментари Харесай

Русия предупреди Запада: нашите санкции ще ви навредят

В сряда Русия предизвести Запада, че приготвя необятен отговор на глобите, който ще бъде бърз и ще се усети в най-чувствителните области на Запада, съобщи Ройтерс.

Руската стопанска система е изправена пред най-тежката рецесия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, откакто Западът наложи унищожителни наказания на съвсем цялата съветска финансова и корпоративна система след нахлуването на Москва в Украйна.

"Реакцията на Русия ще бъде бърза, премислена и деликатна за тези, към които е ориентирана ", съобщи шефът на отдела за икономическо съдействие на външното министерство Дмитрий Биричевски, представен от организация РИА.

Във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън наложи незабавна възбрана за импорт на съветски нефт и други енергийни артикули в отговор на нашествието.

По-рано тази седмица Русия предизвести, че цените на петрола могат да се повишат до над 300 $ за барел, в случай че Съединени американски щати и Европейският съюз забранят вноса на недопечен нефт от Русия.

Русия твърди, че Европа използва към 500 милиона тона нефт годишно. Русия доставя към 30 % от тях, или 150 милиона тона, както и 80 милиона тона нефтохимически артикули.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР